Aktywne Wpisy
Czy rezygnacja ze studiów na przedostatnim semestrze to dobra decyzja?
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
kobiaszu +207
Chyba faktycznie trzeba prawnie wymuszać fabryczne ograniczenie prędkości bo inaczej się bydło nie nauczy i będzie jeździć z sądowym zakazem. Jaki sens homologowac pojazdy które jadą więcej niż te 180km/h jeżeli nie ma u nas w kraju drogi która pozwala legalnie tak szybko jechać? Niech se przyspieszają do setki w 3 sekundy ale kaganiec na 180km/h i koniec. Do tego surowe kary za ściąganie ograniczeń i problem się zmniejszy. W dzisiejszych czasach
Gdzie można znaleźć pracę na niepełny etat (maks 10 dni w miesiącu – pół etatu) dla fobika społecznego?
- latarnik
- obserwator lasu do wykrywania pożarów
Na poważnie to chodzi mi o robotę na niepełny etat bez konieczności dużych kontaktów społecznych.
Kiedyś pracowałem w fast-foodzie. Było nawet OK, dopóki mogłem pracować w kuchni, na zapleczu, robić dostawy itp. Ale musiałem też przyjmować zamówienia, wydawać posiłki itp. Po prostu chciałbym robotę bez większych kontaktów z klientami.
Pracę na niepełny etat widzę głównie w fast-foodach
Łazisz po hali, kompletujesz zamówienia, w dupie masz wszystko naokoło.
No, może tyle żeby nikomu ani tobie nie zapakował nikt wózka ani wideł per rectum ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dibhala: możesz coś więcej powiedzieć? Gdzie taka praca jest? Jakie firmy tak zatrudniają?
rozejrzyj się gdzie w twojej okolicy są jakieś montownie, produkcje lub centra dystrybucyjne żywności
nic więcej nie potrafię ci w ciemno powiedzieć