Aktywne Wpisy
Solipsyzm +275
Też macie tego typu wysyp rzeczy z AI na #facebook?
Nie nadążam już nawet tego blokować, wszystkie z tysiącami lajków i komentarzy, chociaż podejrzewam że większość to boty. Mam wrażenie że teoria martwego internetu jest coraz bardziej wiarygodna.
#technologia #fb #ai #sztucznainteligencja
Nie nadążam już nawet tego blokować, wszystkie z tysiącami lajków i komentarzy, chociaż podejrzewam że większość to boty. Mam wrażenie że teoria martwego internetu jest coraz bardziej wiarygodna.
#technologia #fb #ai #sztucznainteligencja
robert5502 +589
Tak bardzo tęsknię ze swoim starym życiem.
Level 19-23 to zdecydowanie najlepszy okres w moim życiu, studia, mieszkanie za które w pierwszym roku płacili rodzicie, a później wystarczyła praca weekendowa + jakieś tam stypendium żeby się utrzymać.
Mogłem z chłopakami otworzyć browara o 10 rano, mogliśmy o 4 nad ranem grać w kosza, albo ni z gruchy ni z pietruchy pojechać na weekend pod namioty.
Jak zmywali się na weekend do domów, zapraszałem gości, robiłem domówkę. Z profesorami na uczelni miałem świetny kontakt, udzielałem się w kołach studenckich, ogólnie czułem że żyję.
A później się zaczęło, najpierw próbowałem rozkręcić mały biznes, później różowa - "wyprowadź się i zamieszkajmy razem", w 2020 doszedł pies i tak sobie żyliśmy, aż ludzie przestali kupować, padł mi biznes, akurat jak właściciel wynajmowanego mieszkania podniósł czynsz, bo wykalkulował sobie, że lepiej mu będzie wziąć 4 ukrainców niż parkę ze zwierzakiem. A że we Wrocku nic teraz nie znajdę no to co?
No to przeprowadzka do rodziców. Matka nie dogaduje się z przyszłą synową, jeść muszę dwa obiady bo przecież ani jednej, ani drugiej nie odmówię.
Kasa topnieje z dnia na dzień, na żadne zasiłki się nie łapię, pracy w pipidówie nie ma, mam wrażenie że jak nie pracowałem na etacie to teraz w ogóle się tam nie odnajdę.
Jedyny taki plus, że nie mam gówniaka no i zostałem bez długów, za to z towarem na 100k, które będę sprzedawał pewnie jeszcze przez lata.
Tak bardzo chciałbym rano otworzyć oczy i obudzić się w 2014 czy '15 roku.
#przegryw #zycie #nostalgia #przemyslenia #pracbaza #studbaza
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63c476a301f4c80d1901b0b4
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Wesprzyj projekt
Wydaje też mi się, że to co przedstawiłeś to właśnie takie "typowe" żyćko studenta dziennego - super czas przedłużonego dzieciństwa, plus niestety twarde lądowanie w świecie dorosłym.
Myślę, że wielu czytelników może Ci tego trochę pozazdrościć a ja na
---
Zaakceptował: karmelkowa
---
---