Aktywne Wpisy

okoboji +195
Ale chłop ma lipę.
Dwójkę dzieci do utrzymania + botoksowana żona. No i swój bebzol też musi napełnić.
Fazolandia dno, kanał youtube olał. Ale wraca myśląc, że będzie jak 5 lat temu, kiedy był prekursorem w swoim rodzaju podróży.
Aktualnie youtube podróżniczy jest przeruchany, wszędzie to samo.
Skończy się pewnie tak jak kiedyś podczas podróży z Sanderką robił zrzutkę na ewakuację bo nie miał jak wrócić do domu a Sanderce się znudziło
Dwójkę dzieci do utrzymania + botoksowana żona. No i swój bebzol też musi napełnić.
Fazolandia dno, kanał youtube olał. Ale wraca myśląc, że będzie jak 5 lat temu, kiedy był prekursorem w swoim rodzaju podróży.
Aktualnie youtube podróżniczy jest przeruchany, wszędzie to samo.
Skończy się pewnie tak jak kiedyś podczas podróży z Sanderką robił zrzutkę na ewakuację bo nie miał jak wrócić do domu a Sanderce się znudziło

wazogrodowy +5
Mpja różowa chce nazwać naszego synka "Kornel" ja uważam że to imie jest gejowskie. Chciałbym, żeby miał na imie jakoś po ludzku... Tomek Paweł w ostateczności nawet Oskar. Jednak ona upiera się, że ma być "Kornel" i kropka. Ja nie chcę tak skrzywdzić naszego dziecka. W ogóle jak by to było wołać takiego dzieciaka... ej, "Kornel"? Jak jakiś kornik. Wstawiam ankietę, może zdanie użytkowników wykopu ją przekona
#zwiazki #dzieci
czy "Kornel" to dobre imie?
- dobre 29.1% (103)
- złe 70.9% (251)
Czy tylko ja nienawidzę programowania funkcyjnego?
Nie wiem czy to chwilowa moda czy tak już będzie zawsze, ale nie mogę przejść z OOP na FP.
Od razu podam przykłady o co mi chodzi z OOP i FP.
OOP dla mnie skupia się na obiektach i metodach na tych obiektach, kiedy w FP chodzi głównie o to by funkcje były bezstanowe (stateless), z użyciem higher order functions, monad i rekurencji.
Od kiedy przeszliśmy na FP utrzymanie kodu jest cholernie trudne. Nie lubię monad. Nie lubię rekurencji, szczególnie jeśli chodzi o debug złożonych funkcji. Higher order functions jeszcze są ok.
Najgorsze że jestem w tym odosobniony. Wszyscy chwalą sobie FP. Może jestem za stary na zmiany. A może należę do milczącej większości. Nie wiem
#programowanie #pracait #pracbaza #gorzkiezale #programowaniefunkcyjne #programowanieobiektowe
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63c12cd6cdab2baf82043b13
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
W jakim języku piszesz?
@GeDox: xddddd
Przeszliście z javy na scalę, czy jak?
---
Zaakceptował: LeVentLeCri
Zawsze możesz zmienić firmę, pracy w javie nie brakuje. Ja też nie lubię monad a kod funkcyjny kojarzy mi się z piekłem podczas debugowania, więc podzielam zdanie.
Troche sie meczylem koncepcyjnie z tym tematem, to moze podziele sie wnioskami.
FP, jesli chciec pisac tak kod calosciowo, jest przez powaznych ludzi uzywany *tylko* w domenach, gdzie wymagania matematyczne dot. kodu sa takie, ze jest benefitem / jest taka potrzeba, aby sam kod stanowil dowod matematyczny dla zaprogramowanego elementu / algorytmu / etc.
To jest wazne w niektorych dziedzinach nauki. Glownie takich silnie powiazanych z