Aktywne Wpisy
wjkp +488
WIeczór przed dniem wolnym jest lepszy niż sam dzień wolny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#piatekpiateczekpiatunio #niedzielawieczur #chwalesie #gry #jedzenie #wykop30plus
#piatekpiateczekpiatunio #niedzielawieczur #chwalesie #gry #jedzenie #wykop30plus

deziom +522
Po prostu nie mogę ogarnąć tego jaka zmiana dokonuje się w kulturze politycznej na naszych oczach. W końcu premier i marszałek, którzy mają do tego realną władzę, wychodzą do dziennikarzy i odpowiadają na pytania.
Odpowiadają po ludzku, na poziomie, rzeczowo i konkretnie, a nie jak pisowskie boty bredzace o niczym.
To jest po prostu nie do ogarnięcia, że przez ostatnie 8 lat byliśmy tak bardzo w piekle politycznym, pisowskim kręgu #!$%@?, napędzanym
Odpowiadają po ludzku, na poziomie, rzeczowo i konkretnie, a nie jak pisowskie boty bredzace o niczym.
To jest po prostu nie do ogarnięcia, że przez ostatnie 8 lat byliśmy tak bardzo w piekle politycznym, pisowskim kręgu #!$%@?, napędzanym

Dziś widziałem prezentację, niezła maszynka.
Skąd aktualnie najtaniej kupić, bo przedstawiciel chciał 5750, a na olx inny przedstawiciel 5300 i daje nakładkę za darmo.
Na coś mam uważać, na coś nie? Warto brać to coś do szatkowania?
#gotujzwykopem #gotowanie
Ja sobie chwalę. Właśnie gotuję zumpke na jutro.
@baker99 dzięki za opinię. Kupić to na bank kupię, teraz tylko szukam gdzie najtaniej.
A to dopiero przed podłączeniem do prądu.
@ArchDelux jestem anty do garnków za 8000, ale akurat tutaj widziałem jak kuzynka różowej 3,5h robiła różne rzeczy i naprawdę było spoko. Więc nie wiem w czym problem.
A co do wykopków wyżej, ja też lubię gotować a z tm gotuje jeszcze więcej. W szczególności sobie chwale wyrabianie ciasta które trwa chwile i zawsze jest dobrze wyrobione. Może faktycznie nie można polegać na przepisach w 100% bo każdy ma inny smak i trzeba sobie doprawiać pod siebie, ale
Gulasz to akurat słaby przykład. Paprykę
Wezmę jednak od tej z demonstracji, napracowało się dziewczę, 4 godziny, własne składniki, dźwiganie :)
Dostanę w gratisie tarcze i taniej te ostatnią nakładkę do surówek. Przepłace jakoś 200-300 PLN, ale z dostawą osobista do domu i ewentualnym supportem na miejscu.
A ciasto... Ostatnio zacząłem doceniać własne
@vartan: Wyjaśnię w czym problem:
fakt 1. Firma Vorwerk (Thermomix) zajmuje się multi level marketingiem (skrót MLM).
fakt 2. Istnieją setki firm zajmujących się MLM.
fakt 3. Multi level marketing to fikcyjna idea wymyślona dawno temu w USA po to, żeby zamaskować piramidę finansową. Więcej na ten temat:
- https://www.wykop.pl/wpis/61980087/po-2-tygodniach-z-thermomix-zdecydowalam-sie-go-od/#comment-219655701
- https://www.wykop.pl/wpis/68301285/zachecony-opiniami-znajomych-chcialem-kupic-thermo/#comment-242732675
https://www.agdmaniak.pl/84940/roboty-do-gotowania-top-10/
(niestety trzeba przewijać strony)
Moc połowa. Waży do 1g, a Lidl do 5g.
Więc lidlowskiego nie chce.
@renalum oczywiście, że to nie jest piramida, bo dostaje produkt, a nie "pakiet 500 porad prawnych" :)
@vartan: Znasz się na temacie piramid finansowych?