Aktywne Wpisy
dominges08 +3
Jako że ostatnio kolega którego wiozłem przywalił się do mnie że źle trzymam kierownicę (bo na kursie uczyli inaczej), to spytam się was.
W jaki sposób trzymasz kierę podczas jazdy samochodem?
Ja jestem w teamie jedna ręka na 12 (i obracanie na mydełko fa przy większych skrętach), ewentualnie zsuwam ją na 10 kiedy trzeba wrzucić kierunek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #ankieta #motoryzacja
W jaki sposób trzymasz kierę podczas jazdy samochodem?
Ja jestem w teamie jedna ręka na 12 (i obracanie na mydełko fa przy większych skrętach), ewentualnie zsuwam ją na 10 kiedy trzeba wrzucić kierunek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #ankieta #motoryzacja
Jak trzymasz ręce na kierownicy w czasie jazdy?
- jedna ręka na 12 11.2% (82)
- jedna ręka na 11 4.9% (36)
- jedna ręka na 10 12.5% (91)
- dwie ręce na 10 i 2 22.1% (161)
- dwie ręce na 11 i 1 1.8% (13)
- dwie ręce na 9 i 3 23.8% (174)
- dwie ręce na 7 i 5 5.8% (42)
- inaczej 17.9% (131)
Ksiega_dusz +49
Praca typu lekarz - tracisz pracę?
- Wysyłasz parę CV albo nawet nie, odzywasz się do innych szpitali, rozmawiasz z kolegami lekarzami, że szukasz pracy. Zazwyczaj po dwóch, trzech tygodniach masz robotę za około 30k+ PLN. Przyjęcie do pracy polega zazwyczaj już na rozmowie z dyrektorem placówki / ordynatorem w celu dogadania szczegółów pracy. Nie ma testów i rozmów kwalifikacyjnych sprawdzających wiedzę. Jako lekarz masz stabilność zatrdunienia.
Zawód typu Java/C#/Frontend Developer - tracisz pracę?
-
- Wysyłasz parę CV albo nawet nie, odzywasz się do innych szpitali, rozmawiasz z kolegami lekarzami, że szukasz pracy. Zazwyczaj po dwóch, trzech tygodniach masz robotę za około 30k+ PLN. Przyjęcie do pracy polega zazwyczaj już na rozmowie z dyrektorem placówki / ordynatorem w celu dogadania szczegółów pracy. Nie ma testów i rozmów kwalifikacyjnych sprawdzających wiedzę. Jako lekarz masz stabilność zatrdunienia.
Zawód typu Java/C#/Frontend Developer - tracisz pracę?
-
#tldr nie moge znaleść ulubionego zapachu
Od długiego czasu szukam zapachu, który nie znudzi mi się po tygodniu i będę mógł nosić go jako mój własny zapach, który do mnie pasuje.
Aktualnie posiadam (kolejność od top do najmniej lubianego)
1. Spicebomb - niby wszystko ok, zapach jesienno zimowy ale nadal coś w nim brak aby się utożsamić z nim
2. Gurlain lhomme ideal edt - zapach jak wyżej, chociaż siedzi tez w cieplejsze dni szybciej drażni niż spicebomb
3 Dior homme - nie wiem dlaczego ale uważam ze brakuje mu jakiegos pazura totalnie nie pasuje do mnie.
4. Chanel bleu de chanel parfum - wspaniały zapach, byłby wyżej ale nie wyobrażam sobie używać go na codzień. Zreszta niestety powoduje bol głowy przy dłuższym wąchaniu
5. Tom Ford noir extreme - jak wyżej
6. Jpg ultra male - zbyt słodki
7. Encre noire - kościelny zapach, który na codzień nie leży, zbyt mocny i poważny.
8. Rasasi Dareej - mdly i po czasie nieznośny. Paradoksalnie lepiej leży mi w cieplejsze dni
9. Chanel egoiste - marmolada albo babciny róż - totalne rozczarowanie ale nie ma tragedii i sporadycznie powącham
Na lato to damo. Próbowałem Aqua di gio, jakieś zary, czerwone Vistule i najśmieszniejsze ze najlepiej leży mi unisex ck everyone xD
Mirki doradźcie co robić. Kiedys w douglasie każdy zapach ( może prócz kolońskich i skórzanych byl wspaniały ) za gowniaka kupiłem one milion pierwszy poważny zapach i dosłownie mogłem wąchać go godzinami. Potem było Aqua di gio i tak samo się jaralem. Niestety im więcej czasu mija, im więcej zapachów znam tym gorzej. Kupuje kolejne a to nie to czego szukam. Nawet nie wiem czego dokładnie ale chciałbym wreszcie odkryć zapach który zostanie ze mną na stałe. Ma ktoś tak ?
#perfumy
Platinum Egoiste
Vintage Dior Homme pre2010
Aventus (nie: klon p-----a arab cif zebra armaf etc)
Też polecam Platinum Egoiste i Terre d'hermes. Od Hermesa sprawdź H24 edt.
A tak na poważnie to potestuj Lanvin L'homme sport, zawsze jak go zakładałem to było bez szału, ale jak ściągałem bluzę pod koniec dnia to było "o k---a! Co tak ładnie pachnie?" Podobnie miałem Moschino "uomo?"
Albo obczaj zwykłego Le Male, lub coś z Prady- l'homme, Amber ph
90% zapachów które wymieniłeś to imprezowe
AdS jest kopiowane przez Acqua di Portofino Sail - całkiem przyjemne, chociaż podjazdu nie mają,
W AdS widzę też są nuklearne i jest to zapach liniowy, co na lato odbieram jako atut. Muszę skołować odlewkę, może to będzie mój graal :)