Aktywne Wpisy
mateo2111 +96
Dlaczego nikt nie wymusza ograniczenia prędkości samochodów przez producentów? Po co w ogóle samochodom możliwość jazdy z prędkościami 200kmh+ nie licząc prądu wyjątków to maksymalna dopuszczalna prędkość na świecie to jakieś 150kmh. Przecież taka zmiana mocno zredukowała by ilość śmiertelnych wypadków tak jak na A1 jakby kierowcy mogli jechać maksymalnie te 160kmh
#wypadek #samochody
#wypadek #samochody

moll +206

Jak wygląda wegetacja w tym PUP i jednoczesne unikanie ofert pracy?
Czy oni mogą skierować na jakieś roboty publiczne i czy można odmówić?
Jak wygląda pozyskiwanie świadczeń od firm że się starało o stanowisko, mówić im wprost że jesteśmy tylko po kwit?
Jakieś inne problemy lub co trzeba wiedzieć?
#bezrobocie #pracbaza #neet #urzadpracy #posredniak #pup #nfz #zdrowie #pytanie
@DeringeR: żaden, nie dostaniesz żadnego ubezpieczenia. jak pilne to proś o socjalne.
Ktoś się wywrócił na rowerze i ma bóle barku, inny kręgosłupa, jeszcze inny chorobę alkoholową lub uzależnienie od narkotyków, kleptomanię, pobyt w więzieniu, psychiatryku, jakieś problemy psychiczne. Po prostu trzeba być uczciwym i idąc ze skierowaniem z UP do pracodawcy, informować go nie tylko, że bardzo się pragnie u niego pracować, ale także o wspomnianych "dolegliwościach", aby nie miał później do ciebie pretensji, że coś przed nim
"Status osoby bezrobotnej obowiązuje od dnia rejestracji w powiatowym urzędzie pracy i od tego momentu osoba bezrobotna zostaje objęta ubezpieczeniem zdrowotnym." https://zielonalinia.gov.pl/-/ubezpieczenie-zdrowotne-a-status-bezrobotnego
na logike niby ta druga opcja powinna być lepsza, ale faktycznie moze byc tak jak piszesz bo moga mi #!$%@?ć że z depresja to moge klikać w ankiety czy coś xD
moge tak spróbować też, to może nie mnie zostawią w spokoju :)
papiery mam, ale z drugiej strony raczej nie dostałbym zaś. o niezdolności do pracy bo musiałbym być hospitalizowany pewnie i mieć takie kwity :)
@DeringeR: Poczytaj
https://www.wykop.pl/wpis/64745397/uz-finansowane-przez-pup-bez-wizyt-w-urzedzie-aby-/