Aktywne Wpisy
jmuhha +96
ktos mi wytlumaczy czemu deweloperzy nie budują bloków 12-13 piętrowych jak kiedyś?
-zapotrzebowanie na mieszkania jest tak duże, że i tak by to ludzie kupili,
-potrzeba mniejszej działki na budowe dużego budynku,
-technicznie to prawie taki sam budynek jak 4 piętra?
-stare osiedla mają 13-piętrowce i nawet zieleń / parkingi wokół
wiec czemu sie tego nie buduje juz?
#pytanie #bloki #mieszkania #nieruchomosci
-zapotrzebowanie na mieszkania jest tak duże, że i tak by to ludzie kupili,
-potrzeba mniejszej działki na budowe dużego budynku,
-technicznie to prawie taki sam budynek jak 4 piętra?
-stare osiedla mają 13-piętrowce i nawet zieleń / parkingi wokół
wiec czemu sie tego nie buduje juz?
#pytanie #bloki #mieszkania #nieruchomosci
d4wid +66
347 zatrzymanych kierowców pod wpływem alkoholu, a to tylko za wczorajszy dzień( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kraj alkoholików.
#patologiazewsi #policja #alkoholizm #prawojazdy #prawo #samochody
Kraj alkoholików.
#patologiazewsi #policja #alkoholizm #prawojazdy #prawo #samochody
Stąd się bierze kombinowanie na czym się da czyli pracownicy na umowie o dzieło, zmniejszanie porcji, pakowanie podłej jakości składników, zatrudnianie nieogarniętych hindusów do dostaw żeby tylko trochę grosza zaoszczędzić.
Jakość gastro przez 2 lata w polsce spadła tak że to jest jakiś dramat!
Rozumiem że ceny wszystkiego idą w górę ale widać że gastro chce na tym zbierać jeszcze większą marżę niż wcześniej. Niestety się na tym przejadą - większość ludzi zarabia 20-30zł za godzinę i nie będą wydawać 60zł za placka z serem. Już nie mówiąc o napoju za 20zł.
Jak moja pizzeria podwyższyła cenę z 35 na 48 zł i jeszcze doliczają teraz 4 złote za pudełko (xD) i 5 za dostawę to się #!$%@?łem i sam sobie teraz robię pizzę. Może nie jest taka dobra ale przynajmniej nie czuję się okradany. Tak samo z burgerowniami - dobrego burgera jesteś sobie w stanie szybko zrobić samemu i przynajmniej wiesz co jest w środku więc nie ma sensu przepłacanie brodatemu za kraftową bułę która jest 1/3 mniejsza niż rok temu.
#gastronomia #jedzenie #warszawa #bekazpodludzi ##!$%@?
To oczywiste że właściciel nie chce zarabiać tyle ile szeregowy pracownik. Często dla właściciela własny biznes to praca 24/7 ale wiadomo, #!$%@? im się tam należy. Poza tym na podwyżki potraw w knajpach sklada się o wiele więcej czynników niż chęć posiadania przez właściciela nowego Mercedesa z salonu, np inflacja.
Zdradzę wam sekret, możecie bojkotować drogie knajpy
@Akszlip: Jakby tak pomyślał każdy przedsiębiorca przy najmniejszym problemie to nie byłoby etatów, na które mogliby pójść.