Aktywne Wpisy
Lukardio +115
Mam nadzieje że #marszniepodleglosci zostanie ,,odzyskany" i będą brali wszyscy ludzie niezależnie od wyznawanych poglądów.
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
dziobnij2 +603
Poszedłem na kawę do maka i spotkałem podróżnego, który przyjechał do #gdynia z psem, kaczką i gąską. Zwierzaczki były grzeczne i szły przy nodze.
- złotówka cost averaging (relatywnie niskie wpłaty w miesięcznych odstępach)
- niskie koszty zarządzania funduszu
- wpłaty pracownika, są wspomagane wpłatami pracodawcy, więc nawet jak ktoś nie chce inwestowac w ppk, nie wierzysz te idee, to może co miesiąc wypłacać kaskę i ma podwyżkę (z tym że 30% wpłaty pracodawcy leci na subkonto do ZUS i trzeba płacić ewentualne 19% podatku od zysku ze sprzedaży certyfikatu o ile taki jest).
Jeżeli oferta zostanie powiększona i będzie można inwestować w więcej instrumentów zagranicznych, w szczególności instrumentów zagranicznych przy podobnej cenie za jednostkę oraz koszty zarzadzania pozostaną podobne to ppk moim skromnym zdaniem przebije nawet ike/ikze dla osób, które nie mają wystarczających środków i muszą tracic na prowizji.
#gielda
No w praktyce to samo to powinno oznaczać, że wypłaty są też możliwe, tylko w jakiś inny sposób, a jak widać nie są, czyli to nie jest w praktyce to samo ( ͡°
@niezdiagnozowany:
Same here.
U mnie panuje przekonanie że "znów ukradnoo!"
Ja mam ppk i nie planuje chwilowo