Aktywne Wpisy
Xefirex +30
Konfederacja chcę budować cpk, ktoś mi powie skąd oni planowaliby pozyskać na ten projekt dofinansowanie? Z niskich i prostych podatków, czy od tej złej uni?( ͡° ͜ʖ ͡°)
#konfederacja #sejm #cpk
#konfederacja #sejm #cpk
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zgłosiłem, czekam, obserwuję..
#siecikomputerowe #internet #orange #nexera
Nie chce Cię #!$%@?ć ale tak będzie jak kretyni sprzedają 600Mbit/s czy 1000Mbit/s na portach 2,5Gbit/s i dzielą to na 100 klientów. Dodatkowo dzieląc to na kilkunastu operatorów gdzie każdy obiecuje gruszki na wierzbie.
Przecież wystarczy że Ci w splitcie 2-3 klientów zacznie zasysać ze Steam'a i już ptokach.
@przekliniak: U muska już są objawy zatykania się, ludzie zaczynają narzekać.
Takie prędkości masz na każdym speedteście i do różnych serwerów?
P.S jak się downlink zatyka a uplink jest w dobrym stanie to ja wiem co może być, ale nie powiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@GratisLPG: Na każdym w godzinach 19-22. Tu akurat robiłem pomiar certyfikowany, żeby mnie tak łatwo nie zlali.
Pierwsze o czym pomyślałem, to że ludzie siadają do oglądania TV i zatykają łącze boxami IPTV. Już w trakcie Mundialu się zaczęło, a teraz tylko gorzej. W pozostałych godzinach spokojnie leci 600Mbps.
#!$%@?ąc od kwestii stricte technicznych to Ci powiem Mireczku że mając do wyboru kilku(nastu) operatorów dostępnych na infrastrukturze Nexery wybrałeś według mnie najgorszego. A już na pewno najgorszego z tych ogólnokrajowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
TP to też był Orange od dawien dawna ノ⌐■-■
@wojciet: tyle, że IPTV powinno iść multicastem a nie p2p
@Bad_Wolf: problem w tym że na tym jednym włóknie może być kilu operatorów ipTV i każdy leci swoim pasmem ¯\_(ツ)_/¯
@parcu1: Siedziałem 5 lat na SDI, coś tam o życiu wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie to były piękne czasy internetu zanim Google zniszczyło grupy dyskusyjne. Może ktoś tu bywał na pl.comp.nowe-programy albo na binarkach muzycznych? :)
Robiłem research przed podpisaniem umowy, a potem i tak zdecydowały kwestie techniczne. Sprzedawca Orange miał ekipę instalatorów,
Jeśli miałbym obstawiać to właśnie lokalny problem z kablówkami i vod. Nieduża miejscowość, domki jednorodzinne, rozproszona infrastruktura, z 1-2k abonentów maks. Sam routing przez Łódź chyba w miarę ok.
@krzywy_kanister: Masz rację. Dostałem torbę Nexery, więc technicy musieli być od nich, ale umawiałem ich przez gościa z Orange. Poprzednie ekipy, z którymi rozmawiałem, kazały mi stawiać jakieś maszty jeśli nie chcę wiercić w ścianie ¯\_(ツ)_/¯
@Bad_Wolf: Może iść multicastem, ale nie musi.
@wypokowy_expert: W przypadku BSA, gdzie jest kilku operatorów to spinani są oni VLANami i jeden drugiego nie zakłóca. Z dosyłami może być najwyżej problem.