Aktywne Wpisy
Wpisuje na kartce Wasze Nicki. Kto chętny?
Czy będąc aktywnymi seksualnie podkładacie coś pod prześcieradło żeby nie brudzić materaca? Ja zawsze mam taki podkład, bo dałem kilka tysi za materac i nie chce go brudzić różnymi wydzielinami, a ostatnio tinderówka stwierdziła, że to przesada. Tylko że jak u niej byłem, to ona miała jakieś piankowe gówno z ikei za 50 zł że aż sie ruchać odechciewało #seks #zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Wedłóg mojej wiedzy medycznej antybiotyki pomagają na grypę a jak chorujesz miesiąc zamiast tygodnia to coś jest nie tak.
Czy to nie jawne kłamanie pacjenta i łamanie przysiegi lekarskiej? Czy ja sie po prostu nie znam i mają racje?
#zdrowie
#medycyna
#pytanie
#emigracja
#uk
#lekarz
#kiciochpyta
@Frygus96: Antybiotyki działają na bakterie, a zdecydowana większość wywołanych infekcji wirusowych powoduje grypę, wiec jak cos co dziala na bakterie ma zwalczyc wirusy?
@Frygus96: Nie pomagają. Przeraża mnie Twoja wiedza medyczna ;_;
Może jeszcze dodam, że po przyjęciu paracetamolu musisz odczekać 24h zanim napijesz się alkoholu, bo inaczej #!$%@? sobie wątrobę.
No bo tak dokładnie jest. Sprawdź u wujka Google ( ͡º ͜ʖ͡º)
I daruj sobie bzdurzenie coś o przysiędze lekarskiej i czyichkolwiek kompetencjach kiedy twoja wiedza z zakresu biologii nie przekracza 5 klasy podstawówki.
Owszem: jak po zakażeniu grypą czy innym wirusem są komplikacje i dochodzi do zakażenia bakteryjnego, to się bierze antybiotyki, ale o tym decyduje właśnie lekarz, i nie, nie jest to lek "na grypę" czy "na przeziębienie".
@Frygus96: bo tego oczekują pacjenci jak ty - antybiotyku, bo przecież nic lepiej na Polaka w zakażeniu wirusowym nie zadziała od antybiotyku. Antybiotyki na wszystko, polski organizm wytrzyma.
Albo nie.
@Frygus96: bo to prawda, antybiotyk pomaga przy zakażeniu bakteryjnym, a nie wirusowym. a wirusy =/= bakterie
Ale nic straconego, przeczytaj sobie post @dwa__fartuchy: https://www.wykop.pl/wpis/69518143
Brytyjska służba zdrowia ma złą opinię, bo Polacy wychodzą od lekarzy z torbą lekarstw, a tu najczęściej podają tylko paracetamol.
A podawanie antybiotyków ma wpływ na flore bakteryjną i przez to osłabia organizm.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu