Aktywne Wpisy

#primemma @MarcelinaM85 miał piękny pogrzeb
źródło: image
Pobierz
KRogala2512 +5
Czy mamy tu mnóstwo botów, czy społeczeństwo jest tak głupie?
Za każdym razem gdy się pojawia temat energetyki, to powtarzane są te same brednie jakoby oze było najdroższym źródłem energii. Serio ludzie w to wierzą? Przecież to można w prosty sposób policzyć ile kosztuje budowa 1MWp farmy w Polsce, ile taka farma produkuje prądu rocznie i ile kosztuje ekwiwalent węgla do elektrownii.
Oczywiście padają argumenty - a co jak nie świeci? a co
Za każdym razem gdy się pojawia temat energetyki, to powtarzane są te same brednie jakoby oze było najdroższym źródłem energii. Serio ludzie w to wierzą? Przecież to można w prosty sposób policzyć ile kosztuje budowa 1MWp farmy w Polsce, ile taka farma produkuje prądu rocznie i ile kosztuje ekwiwalent węgla do elektrownii.
Oczywiście padają argumenty - a co jak nie świeci? a co

#kino #film #filmnawieczor
Od razu odsyłam do recenzji części drugiej, którą wstawiłem po seansie w kinie.
Pandora to planeta na której ludzkość znajduje duże zasoby surowców. W ich wydobyciu przeszkadzają im tubylcy, inteligentne niebieskie istoty, żyjące w zgodzie z naturą. Film opowiada historię Jake'a, który zamiast swojego zmarłego brata ma przejąć kontrole nad avatarem tubylca zgodnym z jego DNA i zinfiltrować plemię Navi. Wraz z grupą naukowców poznaje planetę oraz ich mieszkańców, kiedy grupa militarna planuje inny sposób na pozbycie się problemu. Film był sporym przełomem w pokazywaniu CGI w 3D jak obecnie robi to jeszcze lepiej część druga. Jak ktoś się nie załapał do kin to nie do końca rozumie fenomen tego tytułu, kto był to pamięta :) Fajne familijne kino Camerona.
Reżyseria: James Cameron (Terminator, Obcy 2, Prawdziwe Kłamstwa)
Przygodowy, Fantasy
IMDb: 7.8/10
https://www.imdb.com/title/tt0499549/
https://upflix.pl/film/zobacz/avatar-2009
źródło: comment_1672238591lgdSD1tOhUSKLTsp27rrDv.jpg
PobierzSprzęt do oglądania jest.
Czas jest.
HBO Disney Netflix wykupione.
I cholera wszystko co mi sie podoba niedostępne
@Sl_w_k_1: jak jest kino familijne to piszę gdzieś w opisie ale w domyśle to wszystko filmy dla dorosłych -filmów do oglądania z dziećmi będzie max z 5%
Seans oczywiście IMAX 3D HFR