Wpis z mikrobloga

Mam problem, żarło żarło i nagle zdechło. Kopało - nagle stop, na początku sądziłem, że to coś z poolem, ale żadna zmiana na jakikolwiek adres nic nie daje. Mieliście coś takiego z cgminerem?

Dostaję tylko informację zwrotną, że mam podać url, albo, że Pool 0 slow/down or URL or credentials invalid.

Obecnie mam coś takiego, ale to samo się dzieje jak podłącze się do p2pool, czy innego poola z jakąkolwiek walutą.

E:\CGminer\cgminer-3.7.2-windows\cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://stratum-eu.meow.luckyminers.com:3316 -u supernick -p tajnehaslo -I 16 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 8000

Guiminer działa, więc raczej nie kwestia sprzętu, inne wersje cgminera to samo :D Jakieś pomysły poza formatem?

#kryptowaluty #cgminer
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mamnatopapiery: U mnie czarny ekran na cgminerze!! K-----a mnie bierze, wszystkioe ustawienia dobre, nic nie zmienialem, tylko restart komputera po zwieszce. Nie wazne jaka wersje cgminera dam, wyskakuje czarny ekran:/ Chyba format zaraz dam bo koparka w miejscu stoi.
  • Odpowiedz
Spróbujcie dodać do startowych parametrów --no-adl . To generalnie wyłącza odczyt taktowań, temperatury i obrotów karty. Jedyna opcja, żeby włączyć cgminera na zwodowanej karcie. Możliwe, że u was też pomoże. Bo u siebie miałem identyczne objawy.

@mamnatopapiery: @Tomciox:
  • Odpowiedz
@mamnatopapiery: No to sprawdź na szybko innego poola. Jak nie zadziała to reinstall sterowników na start. Może im się coś popierdzieliło. U mnie czasami karta ma o 1/3 niższy kH/s - reboot naprawia problem.
  • Odpowiedz
@Lanc: Już sprawdziłem, pociągnąłem neta z telefonu, magicznie wszystko odżyło. Inea coś o--------a znowu, nie dość, że dali mi zesrany modem, wmawiają, że mam wirusa na kompie który zapycha neta to jeszcze teraz pingi takie, że kopać się nie da :|

Tak czy inaczej, dzięki za próbę pomocy i owszem, też mam taki problem, że co któreś podłączenie do poola spada wydajność i po restarcie wraca :P
  • Odpowiedz