Wpis z mikrobloga

Widzę że normictwu szybko się zmienia bo najwidoczniej pseudoterapie już nie są w modzie. Mądrość etapu. Ciekawe kiedy zamiast psychologii będą studiować tańcologię?

Ps: oryginalnie wpis umieścił użytkownik @Miguelos myślałem że jego wpis usunęli i go wziąłem ze swoim komentarzem.

#antypsychiatria #bekaznormictwa #bekazlewactwa #revoltagainsthemodernworld #redpill #blackpill
Pobierz s.....o - Widzę że normictwu szybko się zmienia bo najwidoczniej pseudoterapie już ni...
źródło: comment_16720822263tpImY9J6hPovLQSlKk3kD.jpg
  • 15
@aegispolis: No jak ze wszystkim, ale są pewne granice wyznaczone przez wrodzone predyspozycje. Tak jak jeden gość będzie miał całe życie problem z matmą i przyległościami, tak drugi może potykać się o własne nogi. Do tego ludzie chętniej będą się zajmować rzeczami, które idą im łatwiej, a unikać tych, w których włożony wysiłek owocuje małymi postępami.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Ignacy_Patzer: no jasne, że można mieć talent mniejszy czy większy. No ale to żaden argument, po prostu niektórzy potrzebują więcej czasu by się czegoś nauczyć a nie tak, że się nigdy nie nauczą.

Do tego ludzie chętniej będą się zajmować rzeczami, które idą im łatwiej, a unikać tych, w których włożony wysiłek owocuje małymi postępami.

A warto robić dokładnie odwrotnie, bo rozwijasz się wtedy gdy ćwiczysz to, co ci nie wychodzi.
@aegispolis:

no jasne, że można mieć talent mniejszy czy większy. No ale to żaden argument, po prostu niektórzy potrzebują więcej czasu by się czegoś nauczyć a nie tak, że się nigdy nie nauczą.

Może i tak, ale czasu mamy (niestety) dość ograniczoną ilość i zawsze ponosimy koszt alternatywny (np. ja na nauczenie się tańca musiałbym poświęcić X czasu, który mógłbym wykorzystać na coś z czego miałbym większy pożytek albo więcej radości)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Ignacy_Patzer: piwniczaki to akurat zwykle czasu mają w nadmiarze. No przecież jak masz lepsze rzeczy do roboty i chcesz je robić, to rób. Tutaj mówimy o ludziach którzy nie mają pomysłu co ze sobą zrobić. Warto jednak czasem spróbować nauczyć się czegoś nowego i trochę z własnymi słabościami powalczyć, to dobrze robi na głowie.

No i skąd masz wiedzieć do czego masz predyspozycje, jeśli tego nigdy w życiu nie próbowałeś się