Aktywne Wpisy
Lolenson1888 +491
Jak bardzo wierzycie w teorię martwego internetu?
Ja właściwie coraz bardziej. Aktywnych userów na wykopie (ale nie tylko) z roku na rok coraz mniej, Facebook to już kompletnie stał się autoparodią samego siebie sprzed jeszcze 10 lat, stare babcie siedzą i odpisują na poważnie na wszystkie posty i komentarze generowane przez sztuczną inteligencję xDD
#internet #facebook #teoriespiskowe
Ja właściwie coraz bardziej. Aktywnych userów na wykopie (ale nie tylko) z roku na rok coraz mniej, Facebook to już kompletnie stał się autoparodią samego siebie sprzed jeszcze 10 lat, stare babcie siedzą i odpisują na poważnie na wszystkie posty i komentarze generowane przez sztuczną inteligencję xDD
#internet #facebook #teoriespiskowe
Bunch +2
Hej, jak mogę rozwiązać problem z odpaleniem gry? Dostaje taki komunikat....
Zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej ale problem pozostał. Chciałem sobie odpalić grę Indiana Jones & Wielki krąg.
Co muszę zrobić?
Mój sprzęt:
Ryzen 7 1700X 8core,
Zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty graficznej ale problem pozostał. Chciałem sobie odpalić grę Indiana Jones & Wielki krąg.
Co muszę zrobić?
Mój sprzęt:
Ryzen 7 1700X 8core,
Przygotowując się na szczeniaka w domu zastanawiam się nad paroma rzeczami. Miski, posłania, zabawki, smycze, szelki, szkolenia itd.
Byłem w 100% przekonany, że klatka kennelowa to dobre rozwiązanie. Jednak spotkałem się z opiniami wśród znajomych i internautów, że to torturowanie psa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dlatego uznałem że zrobię ankietę na tym „zacnym” orlenowskim portalu by tę kwestie rozstrzygnąć.
Klatka kennelowa to:
#zwierzeta #psy #tresura #zwierzaczki #heheszki
Wiesz w ogóle co to klatka kennelowa?
Klatka kennelowa nie służy do zamykania psa i nie jest ekwiwalentem trzymania psa pod sklepem w kojcu czy na łańcuchu.
To narzędzie do tresury i miejsce w którym pies min. śpi, je i jest to jego kąt do którego nikt nie ma prawa mu
Jeżeli zakładasz, że będziesz podróżował autem z psem to kiedyś sobie za to podziękujesz
Poniżej zdjęcie cyknięte minutę temu... i dodam że ten pies ma opcje legowiska poza klatką, kanapy, dywanu, fotela, a i tak sam wybiera najczęściej
Tak zbiorczo odpowiem.
Tak oczywiście jestem świadomy tego, że psa trzeba nauczyć czym jest klatka i go do niej przyzwyczaić. Będę dość często wyjeżdżał razem z nim dlatego myśle nad klatka.
Jest
Jak ktoś zamyka psa w klatce bo sika, bo szczeka, bo gryzie meble, bo wyje sam, to jest to dręczenie psa. Znam psa, którego laska trzymała w klatce jak była w pracy i na noc - łącznie kilkanaście h dziennie. Pies miał braki mięśniowe przez to.
Osobiście klatki nie
Klatka to azyl, bezpieczna przestrzeń i własny pokój dla psa, mast hev w wychowaniu
Poniżej kilka książek z top10 w kwestii behavioralnej dotyczace psów i ich właścicieli, przeczytaj wszystkie, zastosuje tylko to co w twoim odczuciu jest zgodne z twoimi przekonaniami i odczuciami:
Okiem