Wpis z mikrobloga

@bardzojednorazowy: może i robi, ale no szanujmy się khmerzy sięgają po nasze wędliny po 10$ czy więcej za kg albo za jakiś kawałek.
Wiadomo są i bogaci khmerzy których stać ale wątpię żeby wpierdzielali polską kiełbę.
  • Odpowiedz
@dizel81: W Kampot dużo białych turystów, więc hotele pewnie mają europejskie jedzenie, np śniadania, bo ile można jeść na śniadanie rosół z makronem instant. Jeśli zadba o jakość to może wejść w rynek całkiem dobrze, zależy jak tam z konkurencją.
  • Odpowiedz
@bardzojednorazowy: panie Talonek podziwiam pana wiare w zdolnosci biznesowe naszych polonijnych bezsensmenow . Oczywiscie rowniez im dobrze zycze ale jakos nie bardzo zgrywaja mi sie ich projekty biznesowe z rzeczywistoscia. Bo np ten pan twierdzil (oprocz tego ze paszyn frut jest smaczny i zdrowy) ze bedzie zajmowal sie przetworstwem tego owocu ( budowa hali, sprowadzenie maszyn ) . Swoja decyzje motywowal faktem ze w Kambo Raju prawie nie istnieje przetworstwo
  • Odpowiedz
Następny będzie uczył khmerów jeść polskie wędliny

@dizel81: Czy to nie jest ten chłop co rzekomo jakiś rok temu wydzierżawił trochę ziemi od Dziwisza i miał uprawiać tam jakieś owoce (nie awokado). Zasłynął głównie tym, że płacił swoim ludziom 70 centów na godzinę przy 10 godzinnym trybie pracy? Chyba, że się mylę, ale wtedy akurat Machaj i Krzychu pitce rozkręcali i było śmieszkowanie, że 30h tyrania na polu u tego
  • Odpowiedz
@Nightshift_: A skąd mam wiedzieć, jak wygląda jego "biznesplan" i konkurencja na miejscu. Może to greenfield, a może konkurencja w cholerę. Ja bym wcześniej to sprawdził, przed decyzją, czy robię biznes. Akurat plantacja marakui wielkości pół hektara jakoś nigdy mi się nie zgrywała biznesowo, żeby osiągnąć poziom sensownego dochodu, czyli jakieś 2-3k $ na czysto miesięcznie. Patrząc na kiełbasy, to pewnie trzeba by założyć sprzedaż ok tony miesięcznie gotowych produktów,
  • Odpowiedz
@dizel81: oo nastepny frejer))))oszust i klamca)))taki typ ludzi jezdzi tam do tej Kambodzy i jeszcze sie pokazuja a pozniej pretensje ze krytyka na nich spada))Z tego faceta nic dobrego,zobaczymy czy jego firma robiaca kielbase pojawi sie w google)))Czy tak bedzie jak z plantacja??)))Dziwnie gosc spuchniety jak frejer...
  • Odpowiedz
@RyugaHideki: Ten facet był też w programie Polsatu Play, Polacy za granicą, w odcinku w Kambodży. Wystąpił przed Miszą, powiedział że jest kimś w rodzaju zarządcy i oprowadzał po watykańskim resorcie koło Banlung. Choć Dziwisz też wystąpił w tym odcinku (na samym początku) to w programie nie było powiedziane, że jest on jednym z inwestorów w resorcie. Poniżej ↓ na zdjęciu, siedzi z prowadzącą program pry stole.
pelt - @RyugaHideki: Ten facet był też w programie Polsatu Play, Polacy za granicą, w...

źródło: comment_1671814410ptFyfu0ApggqNtXzsF9dqn.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@RyugaHideki: Taka ciekawostka. Żeby umieścić powyższy ↑ kadr, musiałem zrobić zdjęcie telefonem, bo Polsat zrobił blokadę na zrzuty ekranu, na których wychodziło to co poniżej ↓. Jako, że ta polsatowa usługa jest napakowana reklamami trwającymi po parę minut darowałem sobie szukanie lepszego kadru, bo za każdym przewinięciem ładowały się mi reklamy których nie można przewinąć. Tak więc z powodu dużej ilości reklam nie polecam oglądania tego programu. ¯\_(ツ)_/¯
pelt - @RyugaHideki: Taka ciekawostka. Żeby umieścić powyższy ↑ kadr, musiałem zrobić...

źródło: comment_16718144850IjbAXZ3nmncRdFRDeYQ2D.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@pelt: ale jest jeszcze płatny dostęp bez reklam( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak dla mnie Polacy w świecie to jeden z lepszych programów w polskiej tivi. Fajne kraje, prowadzący też super, ja to lubię oglądnąć
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@xxxmen: z mojej perspektywy odcinek z Kambodży "Polaków za granicą" to tylko kolejny vlog ze świata #raportzpanstwasrodka, tylko nieco dłuższy. A skoro wszystkie pozostałe vlogi z tymi kambodżańskimi krętaczami są za darmo, to nie warto płacić za ten jeden i lepiej wytrzymać te reklamy do obejrzenia tego odcinka. Poza tym, pewnie jak piszesz, ten program może być fajny. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@xxxmen: pewnie tak jest ale jednak znając prawdę o tej kampuczańskiej polonii to program pokazuje tylko to co chce pokazać, tylko zorientowani wiedzą że w większości to co tam jest pokazane to bzdury.
Może inaczej, nie jest tak kolorowo jak to jest przedstawione w tym programie.
  • Odpowiedz