Wpis z mikrobloga

@Ustrojstwo: Co się tak naprawdę stało? Strzelili kolano? Dlaczego? Zbyt wielkie obciążenie? Źle wykonane ćwiczenie? Czy ogólnie c-------ć samego ćwiczenia?
  • Odpowiedz
@stefan8800: Ale to po kiego grzyba to robić? Tj. Kto wymyśla takie ćwiczenie? Ono ma nazwę, także musi pochodzić z jakiegoś „atlasu” ćwiczeń. Ktoś te ćwiczenia musiał przeglądać i zaplanować w treningu, ewentualnie dostać od jakiegoś trenera.
Ktoś wrzucił filmik z laską, która wykonuje sissi z podparciem. Ten ruch jest w cholerę nienaturalny. Bolą mnie kolana (a kolana to u mnie długa historia) od samego tylko patrzenia. No strasznie mnie
  • Odpowiedz
@tegie: Bo przemysł fitness na całym świecie stoi na maszynach czy tego chcemy czy nie, większość ludzi to niedzielni bywalcy i co raz więcej kobiet wiec target jest oczywisty. Maszyna= łatwo i przyjemnie. Producenci prześcigają się w wymyślaniu głupot z nienaturalnym ruchem i p------ą pracą pod napięciem w tym przypadku stawu kolanowego. Na żurawiach nie ma opcji, żeby tak się r------ć bo pracujesz w podparciu i jest inne przełożenie napięcia
  • Odpowiedz
@tegie

Przede wszystkim to nie jest urządzenie przeznaczone do takiego ćwiczenia. Ułożenie elementów amortyzujących sugeruje, że jest to maszyna do robienia ugięć brzucha siedząc.

No i laska założyła sobie obciążenie, które waży grubo ponad jej wagę i przeniosła ten ciężar na kolana (,)
  • Odpowiedz
Na filmiku typiara ewidentnie za dużo ciężaru n------a, wystarczą jakieś małe różnice w budowie ciała niż model projektowy pod maszyne i już w p---u idą normy napięcia na staw i jest koniec kariery xD

@m3n3lli: to co on a i ten typ robią, nie mogło się skończyć inaczej niż zerwaniem ACL + czegoś jeszcze. Za duży moment siły na staw kolanowy, gość jeszcze celowo jak najbardziej oddala środek ciężkości żeby
  • Odpowiedz
  • 3
@Ustrojstwo chodzę od 3 lat na siłkę gdzie to jest, nikt nigdy nie użył tego gówna, a ja dopiero teraz dopowiedziałwm się do czego to jest. Głupota.
  • Odpowiedz