Wpis z mikrobloga

Prawda jest taka, że nie na nic lepszego niż praca w #korpo. Siedzisz sobie w ładnym, schludnym biurze, klikasz w komputer, nawet nie wiesz co klikasz, ale klikasz. W zamian dostajesz dobrą pensje, prywatną opiekę medyczną, kartę multisport, a w każdy czwartek porcję świeżych owocków. Czy można chcieć czegoś więcej?

#takaprawda #korposwiat #pracbaza
Mia900 - Prawda jest taka, że nie na nic lepszego niż praca w #korpo. Siedzisz sobie ...

źródło: comment_1671438381n0hcmfVylOnqyCyWi0jFlL.jpg

Pobierz
  • 219
via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@inshallah: ale spawacz ma fach w ręku, pojedzie za granicę i zarobi 3x tyle.
Robota w korpo daje ludziom iluzje że są niezastąpieni. Wystarczy zmienić proces, program, język i nagle okazuje się że w nowej pracy uczysz się wszystkie od nowa a twoje stanowisko Senior Przekładacz Z Lewej Na Prawą Kupkę jest gówno warte.
Śmieszy mnie to ze ludzie myślą o pracy w korpo jakby to było spełnienie ich marznę.
Śmieszy mnie to ze ludzie myślą o pracy w korpo jakby to było spełnienie ich marznę.

@md5sum: lol, jakby jakakolwiek praca to było spełnienie marzeń xD

do pracy to się idzie po to, żeby jak najmniejszym nakładem czasu i energii dostać jak najwięcej pieniędzy za które potem można sobie spełniać marzenia xD a praca w korpo jest do tego idealna

praca sama w sobie, nieważne jaka, to strata czasu xD
@inshallah: ale spawacz ma fach w ręku, pojedzie za granicę i zarobi 3x tyle.

Robota w korpo daje ludziom iluzje że są niezastąpieni. Wystarczy zmienić proces, program, język i nagle okazuje się że w nowej pracy uczysz się wszystkie od nowa a twoje stanowisko Senior Przekładacz Z Lewej Na Prawą Kupkę jest gówno warte.

Śmieszy mnie to ze ludzie myślą o pracy w korpo jakby to było spełnienie ich marznę

@
Czy można chcieć czegoś więcej?

@Mia900: sama tego chciałaś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja właśnie siedzę sobie w małej firmie (niekorpo). Barszczyk z uszkami zjedzony. Z 7 głębszych luf wypitych. Kolęda zaśpiewana i teraz odpisuję na twój komentarz. A zaraz pójdę do kuchni dalej pić z szefem i pozostałymi pracownikami i opowiadać sobie kawały o klientach i korporacjach). Na zakończenie dnia, po zjedzonym wszystkim co szef zamówił
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Mia900: pracę w korpo w trybie zdalnym, z resztą się zgadzam w 100% xD 2 tg temu mail o podwyżce 10%, dziś mail o jakiejs premii, potem telefon czy kartę (bon świąteczny) mają wysłać na adres X czy coś się nie zmieniło, a ja właśnie odbieram swoją przerwę (tak, bo nie robię sobie przerw w czasie pracy xD) i zabieram się za sprzątanie domu
@Mia900: No nie wiem, tak srednio dla mnie taka praca. Odbilem sie od tego dosc konkretnie mimo paru podejsc. Wole robic cos konkretnego albo kratywnego bez bicza nad glowa. Jesli Ci sie podoba Twoja praca to super dla Ciebie. ;)
@Mia900: Tak jest bq +1! Jeśli ktoś mówi że tak nie jest to niech popracuje sobie w małej/średniej firmie w bolzce :) Zamiast czwartkowych owoców są nieregularne wypłaty i operdalanie przez toksycznego szefa :)