Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 602
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kick_Ass: A to nie było tak, że zgodnie z lore, mugolski sprzęt nie działał poprawnie w świecie czarodziejów?

Dla mnie bardziej zastanawiające jest dlaczego w ogóle zabrali się najpierw za niszczenie horkruksów? Nie lepiej najpierw grupowo zabić Voldemorta, a potem jak jest spokój i pod twoim nosem nie tworzy się nowe NSDAP, zacząć szukać tych przedmiotów?
  • Odpowiedz
Nie lepiej najpierw grupowo zabić Voldemorta

@Default_Wykop_User: 1. Najpierw trzeba byloby go znalezc.
2. Nawet jesli by go znalezli, to trzeba byloby pokonac innych poplecznikow.
3. W Insygniach pod koniec ksiazki jest scena, gdzie Voldemort walczy z trojka czarodziejow naraz i nawet wtedy nie daja sobie z nim rady (w przyplywie wscieklosci udaje mu sie nawet ich powalic).

A co do samego tematu, to cale uniwersum opiera sie na tym,
  • Odpowiedz
@chaczapuri: Plus, gdyby więcej osób się dowiedziało o horkruksach, to Voldemort mógłby je wysłać w kosmos. A tak sekret misji Pottera sprawił, że Voldemort skapnął się dopiero pod koniec kiedy już było za późno.
  • Odpowiedz
@crimson_fckr: Mógłby, horkruks działa jak kotwica, polega na tym, że trzyma twoją duszę na ziemi w stanie pół-ducha, nie potrzeba go, żeby wrócić, od tego są inne metody.
  • Odpowiedz
@Kick_Ass: Za dzieciaka to oczywiście się na to nie zwracało uwagi ale nie powiem żeby takie myśli typu "czemu tam ich nie odstrzelą" nie przechodziły mi w późniejszych latach xd

Harry Potter i dubeltówka dziadka Dursleya
  • Odpowiedz
@Kick_Ass: Chryste panie, dawno się tak nie naplusowałem, kupuję taki lore totalnie!
Harry o------y cały w 5.11, stylówka na GBRS albo inne Forward observations group, flashe i nokto i Nimbus 416 z magami Magpula, na rękawie żółta naszywka z wężem z głową Severusa i podpisem „NO STEP ON SNEP”. Zamiast quiddicha sparingi MMA. Żadnych czarów, tylko dry fire drills. Eliksiry? Eliksiry są dla p--d, mężczyźni wbijają teścia i piją Nox
  • Odpowiedz