Wpis z mikrobloga

Niby heheszki, ale widać jak kucowo przestaje po mału udawać, że ich program stoi po stronie klasy średniej (o klasie robotniczej nie wspominając), a jedynymi, którzy na nim zyskają to milionerzy, którzy podwoją swoje majątki kosztem wszystkich pozostałych.

Może ludzie w końcu otworzą oczy czym jest skrajny kapitalizm.

#neuropa #antykapitalizm #polityka
EvilToy - Niby heheszki, ale widać jak kucowo przestaje po mału udawać, że ich progra...

źródło: comment_16708386897n4zmUQYBmm4p13jtjiPRX.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czyli nie masz pojęcia ani na temat współczesnej lewicy, ani na temat tego, dlaczego Konfederację nazywa się faszystowską. No nieźle ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@aegispolis: Wiem czemu się ją nazywa faszystowską i jest w tym wiele prawdy, sęk w tym, że zarówno pierwotny post, jak i moja odpowiedź tyczą się konkretnej wypowiedzi Mentzena, a nie tego czym jest lub nie jest konfederacja.
  • Odpowiedz
@EvilToy: No przeczytałem, ale tak średnio bym powiedział mi to podchodzi, bo tempo wzrostu PKB nie powinno się odbywać kosztem współczesnego niewolnictwa, spychaniu sporej części społeczeństwa w biedę, tworzeniu nierówności - a co za tym idzie wzrostu przestępczości.
  • Odpowiedz
Bardziej przerażające niż program, który ma zabrać gwarancje pracownicze i stworzyć patologie na rynku pracy, ma być hasełko nie dla milionów? xd ok

@EvilToy: Tak, ponieważ Lewicę, w której skład wchodzi Razem, traktuję jako poważniejszą siłę polityczną niż śmieszna konfederacja, która niedługo znajdzie się pewnie (bardzo słusznie zresztą) na śmietniku historii. I jako człowiek, który chce się bogacić, patrzę z niepokojem na partię, która systemowo jest przeciwko ludziom, którzy się
  • Odpowiedz