W ramach dzisiejszego dnia zaprezentowano nam challenge polegający na stworzeniu appki FriendFace, w której na podstawie jsona z internetu(url) należy wykonać jakby bazę informacji o użytkownikach. Jest mi miło, bo całość zrobiłem sam, wyszło jak na screenach :) Nic wielkiego, zaledwie dwa ekrany, mógłbym jeszcze coś tam się pobawić, ale chyba najważniejsze było aby pokazać sobie i światu, że zdobyta wiedza w poprzednich 60 dniach wchodzi do głowy i jesteśmy w stanie zrobić to zadanie.
@KomendaGlownaPolicji: nie, totalnie nic. wszystko co umiałem to podstawy html, kiedyś używałem na allegro i ebayu, gdy jeszcze można było edytować aukcje w html, ale to naprawdę podstawy podstaw, do nauczenia w 2 godziny.
Dzień 60/100 kursu 100 days of SwiftUI
W ramach dzisiejszego dnia zaprezentowano nam challenge polegający na stworzeniu appki FriendFace, w której na podstawie jsona z internetu(url) należy wykonać jakby bazę informacji o użytkownikach. Jest mi miło, bo całość zrobiłem sam, wyszło jak na screenach :) Nic wielkiego, zaledwie dwa ekrany, mógłbym jeszcze coś tam się pobawić, ale chyba najważniejsze było aby pokazać sobie i światu, że zdobyta wiedza w poprzednich 60 dniach wchodzi do głowy i jesteśmy w stanie zrobić to zadanie.
#naukaprogramowania #ios #swift
Kod UserView.swift
źródło: comment_1670703795bFqiGP3y1wFzHHtAVoHFnH.jpg
Pobierzźródło: comment_1670703820uuZCTS1KkBMQtvOsAfx0xG.jpg
Pobierz@KomendaGlownaPolicji: nie, totalnie nic. wszystko co umiałem to podstawy html, kiedyś używałem na allegro i ebayu, gdy jeszcze można było edytować aukcje w html, ale to naprawdę podstawy podstaw, do nauczenia w 2 godziny.