Aktywne Wpisy

PiotrFr +316
W Mysłowicach złomiarze ukradli kable od ładowarek, a na Facebooku przygłupy się cieszą i biją brawo. Czym to się mentalnie od ruskich różni?
#samochodyelektryczne #tesla #polska
#samochodyelektryczne #tesla #polska
źródło: 1000018934
Pobierz
PxSQ +8
Hej, jakie książki wywarły na was największy wpływ? Takie, które gdzieś tam otworzyły oczy na pewne kwestie lub bardzo zapadły w pamięć i po ich przeczytaniu nie byliście już tymi samymi osobami?
Nie chodzi mi o takie ulubione, do których wracacie ale takie, które wami wstrząsnęły albo wręcz czujecie się nieswojo na samą myśl, że mielibyście sięgnąć po nie ponownie.
Mi jako pierwsze nasuwają się reportaże Tochmana, w szczególności „Jakbyś kamień jadła”
Nie chodzi mi o takie ulubione, do których wracacie ale takie, które wami wstrząsnęły albo wręcz czujecie się nieswojo na samą myśl, że mielibyście sięgnąć po nie ponownie.
Mi jako pierwsze nasuwają się reportaże Tochmana, w szczególności „Jakbyś kamień jadła”

Jakie przeczucia na drugi mecz? Holendrzy czy Argentyńczycy? Już nie raz miałeś nosa.
Szkoda tego karniaka Rodrygo, echh, pewnie chłopak załamany jest. Wiadomo, że Marquinhos też nie strzelił, ale ten pierwszy karny jest bardzo ważny i marne to pocieszenie.
Dzisiaj tego Livakovicia trzeba było albo zmylić, albo ładować z całej pety i blisko słupka, jak chociażby Case. Mimo że kierunek jego strzału też wyczuł, to był on zbyt mocny, by go obronić.
No i Argentyńczycy wygrali karne. Szczerze mówiąc to zaznajamiając się z karierą Nopperta i patrząc na to, jak zachował się przy karnym Messiego na 2-0, to jakoś tak czułem to w kościach.
Ja myślę, że nawet zakładając jutrzejszy awans Portugalii, to raczej w półfinale (czy to z Francją, czy z Anglią) faworytami niestety nie będą. Chociaż to akurat może być dla nich dobry omen - często jest bowiem tak, że moje przeczucia