Wpis z mikrobloga

@Nizax: fala w 30 dniowych ćwiczeniach nie ma prawa bytu, bo hierarchia zależała od stażu w wojsku.
Poza tym teraz wzywani mają być ludzie w różnym wieku, a w obecnych czasach ludzie bardzo różnią się pod względem siły fizycznej, więc ciężko sobie wyobrazić żeby jakiś suchoklates bardziej doświadczony stażem skakał do jakiegoś 100 kg koxa, co by go #!$%@?ł jednym strzałem XD
@megawatt: No wlasnie, albo robisz za upierdliwego, o wszystko sie pytasz, zle robisz, sabotujesz dzialania, gubisz sprzet. Twierdzisz ze nie rozumiesz polecenia, czepiasz sie o wszystko i permanetnie dyskutujesz z kazdym rozkazem. Chetnie cos zrobisz tylko nie rozumiesz czego wymagaja.
@bacanahali: no ja też mam taką nadzieję że sytuacja w wojsku będzie bardziej ucywilizowana niż przypominająca bardziej kulturę z armii 'czerwonej' ze wschodu. Nawet wobec kryzysu, stanów wyjątkowych czy wojennych w kraju.

Nie za ciekawie wygląda ewakuacja Ukraińców na zachód ukrainy. Wojna może do nas przyjechać. Być może zostaniemy wcieleni w ten konflikt który już może zacząć naruszać nasze granice być może nie celowo, a przez incydenty w wykonaniu głównie rosjan.