Wpis z mikrobloga

#kerbalspaceprogram ktos tu grywa w kerbale? chcialem sobie zainstalowac "realne" planety. pokopalem, poczytalem, jest cos takiego jak RealSolarSystem, jest tez narzedzie o nazwie CKAN - do instalowania dodatkow. Wszsytko fajnie, spoko, ale po zainstalowaniu RSS i dodatkowych rzeczy, ktore z automatu sie dodaly, gra nie dziala xD odpala sie, ale nie moge wejsc w ustawienia ani odpalic misji - wisi na ładowaniu, ktos z tym mial stycznosc?
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Glassius: tez nie tak. odpalam gre - wchodze do menu, daja opcje - czarny ekran. daje new game -> sandbox i ok i tez sie nie laduje. jest problem z jakimis plikami z dodatku kopernicus, ktory jest wymagany przy tym RSS: kopernicus was not able to load the custom planetary system
  • Odpowiedz
@tomszczyk: No to kicha, dalej nie pomogę. Możesz sam debugować. Ja na Twoim miejscu odinstalowałbym wszystko, manualnie pousuwał po deinstalacji, potem po kolei zainstalował grę, sprawdził czy działa, zainstalował CKANA, potem same RSS. Możesz też poszukać odpowiedzi na forum, CKAN powinien zawierać link do dyskusji o modzie
  • Odpowiedz
@Glassius: wlasnie tak robie, wywalilem i instaluje po kolei. z tym ze ckan wraz z rss laduje pare innych rzeczy. moze dojda, ktora wywala. poki co wiem, ze to nie sam kopernicus
  • Odpowiedz
@tomszczyk: pamiętaj po instalacji gołej gry odpalić karierę i zrobić save'a. Gra tworzy jakieś pliki przy pierwszym odpaleniu i to może być potrzebne modom. Potem i tak zaczniesz nową. Poza tym, niektóre z zalecanych paczek w CKANie powinny być opcjonalne, te bym odznaczył i sprawdził najpierw bez nich czy działa
  • Odpowiedz
@tomszczyk: Jak nadal męczysz się to jest jeden błąd z modem wymaganym do RSS a dokładnie mody o nazwie ,,Parallax" w najnowszej wersji psują grę, kliknij na nie w CKAN i zaznacz wersję do pobrania 1.3.0, pobierze Ci je od nowa i powinno działać.
PS. Przy instalacji zignoruj błąd o niekompatybilności bo działa to sprawdziłem.
  • Odpowiedz
@Januszzex: ale z tego co wiem, mialem zainstalowanego tego parallaxa i gra sie odpalala, bo postanowilem te wymagane do RSS mody instalowac z reki. i problem wyskakiwal dopiero po zainstalowaniu samego RSS
  • Odpowiedz
@tomszczyk: Tak ale ten mod w nowej wersji ,,gryzie" się z RSS, po prostu brakuje paru plików i albo masz nieskończone ładowanie albo załaduje się czarny ekran.
CKAN nie sprawdza tak dokładnie kompatybilności, ze sobą tam 3/4 modów nie działa
  • Odpowiedz