Aktywne Wpisy
magdalena-gaska +161
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
iquiet +53
We wrześniu poproszono mnie, żebym przyszedł dodatkowo jeden dzień za +100% płatne (dniówka x2). Zgodziłem się bo spoko kasa za jeden dzień wychodzi.
Przed chwilą wydrukowałem pasek płacowy za wrzesień i to co zarobiłem za ten dodatkowy dzień to kierownik potrącił mi większą połowę tej dniówki x2 w premii i wyszło, że za ten dodatkowy dzień zarobiłem może z 70-100zł brutto a nie dniówkę x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozmowa z kierownikiem nic nie da bo były już podobne sytuacje u innych i zawsze tłumaczy się:
Przed chwilą wydrukowałem pasek płacowy za wrzesień i to co zarobiłem za ten dodatkowy dzień to kierownik potrącił mi większą połowę tej dniówki x2 w premii i wyszło, że za ten dodatkowy dzień zarobiłem może z 70-100zł brutto a nie dniówkę x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozmowa z kierownikiem nic nie da bo były już podobne sytuacje u innych i zawsze tłumaczy się:
to jest premia uznaniowa a ja uznałem, że na tyle zasłużyłeś
Przymierzam się do nowego samochodu, znalazłem nawet fajny egzemplarz z małym przebiegiem, ale martwi mnie czarny kolor...
Czy w praktyce serio tak ciężko utrzymać takie auto w czystości? Jak sobie Wy, posiadacze czarnych aut i zarazem esteci, radzicie sobie z tym problemem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Samochód to x3 20d, czarny szafir
#samochody #motoryzacja #bmw #autodetailing
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #638faee55adff1f3a51a6931
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
zalezy gdzie parkujesz.
ja mam X5 i jest to najwyzsze lub jeden z najwyzszych samochodow na parkingu = znacznie czesciej siadaja na nim ptaki i czesto jest osrane po prostu, co tu duzo mowic
ale mam srebrne wiec przynajmniej od jazdy sie tak nie brudzi
@AnonimoweMirkoWyznania: A jakiej odpowiedzi oczekujesz innej niż "regularne mycie"? Czy to czarny czy biały zawsze będzie wyglądał c-----o jak będzie brudny. Twoje pytanie jakby sugerowało, że "jak mam czarny kolor to nie będzie (lub będzie bardziej) widać brudu". Będzie. Tak samo jak biały czy inny kolor.
Z porad praktycznych - myjnia ręczna z turbo pianą i woskowaniem. Lakier po
@AnonimoweMirkoWyznania: tak, o myjniach bezdotykowych możesz zapomnieć, tylko ręczne i to też nie wszystkie. Do tego czarny to najbardziej miękki lakier czyli rysuje się od patrzenia...
U mnie to na szczęście auto weekendowe, więc nie jeżdżę w brzydką pogodę, parkuje w garażu i myjnia co chwila. ( ͡° ͜
@AnonimoweMirkoWyznania: tak
Z doświadczenia, przerabiałem auta w różnych kolorach, obecnie biały i czarny, biały paradoksalnie łatwiej utrzymać w czystości, czarny lakier na mojej beemce w tę pogodę jest już praktycznie cały u-----y po wyjeździe z myjni, ciężko naprawdę utrzymać furę w czystości przy tym lakierze.
Komentarz usunięty przez autora
---
Zaakceptował: sokytsinolop
Ja stosuję jeszcze jedną metodę. Tylko mi nie zależy na połysku. Jak umyję samochód na myjni, to poświęcam te 5zł na lanie bez końca tym woskiem. I go NIE spłukuję. Tak kończę na wosku, nic więcej. Tak, wtedy samochód jest średni bo te kropki od wosku widać jak przeschnie. Ale z drugiej strony jak pada, to pierwsze kilka raz samochód jakoś wygląda a gdy