Co powiecie na temat tego setupu? https://pcpartpicker.com/list/pzTMxs Będą jakieś problemy z budową jak konfigurator wskazuje? Całość wyjdzie mnie niecałe 13,5k. Coś do zmiany ewentualnie?
@10129: @Ralphs: No okej, to powiedzmy że wymienię chłodzenie na aio to do niczego innego nie ma się co przyczepiać? Trochę niepokoju wzbudza u mnie jako u laika punkt A i C.
@Ralphs Nie tylko gierki, mam plany na więcej zabawy po złożeniu tego kompa. Dla mnie to będzie pierwszy porządny komputer w życiu.
@rightful: nie ma problemu tu, tej klatki i tak pewnie nie używasz. brak montażu moze byc problemem jak go nie dostaniesz, to na stronie producenta tego chłodzenia sprawdź. najwyżej zamówisz osobno
@rightful: 1TB? to bez sensu taki dysk teraz kupywać, szybki 2TB ma większe żywotności i nie kosztuje nawet 2x więcej. Do tego chlodzenia to weź i5-13600kf. Teraz mam z powietrznym 900g i na 190W leci praktycznie 90stC
@rightful: Chłodzenie musi mieć RGB/aRGB, tzn świecić? Bo nawet jeśli tak, to wciąż Liquid Freezer II jest wydajniejszym i tańszym AIO od Capellixa, jest też w wersji ze świecącymi wentylatorami.
Aczkolwiek jeśli bierzesz wersję Silent Base 802 bez okna tylko całą czarną to różnicy Ci nie zrobi. Karta graficzna w tej obudowie nie powinna w nic wadzić. A Liquid Freezer II nawet największy 420'ka wejdzie bez problemu na przód obudowy
@rightful: Ja bym się nie bał chłodzenia AIO na twoim miejscu. Ja sobie bardzo cenię to rozwiązanie, bo nie trzeba zbytnio dbać o przewiew w obudowie - wrzucasz AIO na górę obudowy i sobie sam weźmie powietrze i odda ciepłe na zewnątrz. Z obudów mogę ci polecić jeszcze NZXT H7 Flow - jest deczko tańsza w PL, a nadal mieści olbrzymie karty oraz AIO do 360mm. Ostatnio składałem kompa i
@lurkuje2137: Za samego RTX4080 ile płacisz z ciekawości? W sensie pytanie czy lepiej brać białego 4080 czy nie lepiej czarnego 4090 xD bo zazwyczaj srogo sobie liczą producenci za takie białe rzeczy
Będą jakieś problemy z budową jak konfigurator wskazuje?
Całość wyjdzie mnie niecałe 13,5k. Coś do zmiany ewentualnie?
#pcmasterrace #komputery
za słabe chłodzenie do tego procka według mnie. do niego to bardziej jakiś arctic liquid freezer 2
@10129: Właśnie nie chciałem iść w wodne AIO :/
A jeśli komp pod gierki to w ogóle nie widzę sensu brania i7.
@Ralphs Nie tylko gierki, mam plany na więcej zabawy po złożeniu tego kompa. Dla mnie to będzie pierwszy porządny komputer w życiu.
źródło: comment_1669929223t2obVl1ZaFOUAcyXoGYoQs.jpg
PobierzDa radę?
brak montażu moze byc problemem jak go nie dostaniesz, to na stronie producenta tego chłodzenia sprawdź. najwyżej zamówisz osobno
@rightful: Weź zmień znajomego jeżeli poleca Ci powietrze do takiego procka ;D
Aczkolwiek jeśli bierzesz wersję Silent Base 802 bez okna tylko całą czarną to różnicy Ci nie zrobi.
Karta graficzna w tej obudowie nie powinna w nic wadzić. A Liquid Freezer II nawet największy 420'ka wejdzie bez problemu na przód obudowy
Z obudów mogę ci polecić jeszcze NZXT H7 Flow - jest deczko tańsza w PL, a nadal mieści olbrzymie karty oraz AIO do 360mm. Ostatnio składałem kompa i