Aktywne Wpisy
Mirki co to za powalona akcja xD byłem ostatnio w knajpie coś zjeść. Idąc do lokalu z tego lokalu wychodziła dziewczyna która była bardzo w moim typie. Zamówiłem jedzenie, zanim dostałem to wróciła. Usiadła i czekała na swoje. Dostałem swoje jedzenie i za chwilę wywołali jej zamówienie bo brała na wynos. Plot twist numer jeden zamówiła to samo co ja, menu obszerne bo to chinol. Spojrzała w moją stronę jak odbierała swoje.
śpicie już?
Czekam na dostawę zamówionej drukarki Neptune 2s. Teraz siedzę i rozmieniam jakie programy zainstalować. Cure już mam, teraz pytanie jaki program do modelowania? Im więcej oglądam na YT porównań programów tym czuje się bardziej głupi. Jakieś sugestie dla kogoś kto jest zielony? Na razie ściągnąłem FreeCAD ale nie wiem czy trochę nie za skomplikowany dla początkującego? Jakieś porady?
@xaxaxa: Właśnie przed chwilą go zainstalowałem. Mam też FreeCAD i Sharp3D zainstalowane. Widzę, że każdy poleca coś innego :P
@Variv: a tego to nie znam
@Felonious_Gru: O kurde to precyzyjnie, znacznie mniej niż myślałem. A szerokość warstwy?
@Felonious_Gru: A jak np. chciałbym zrobić obiekt 1mm grubości to może to drukarka zrobić za pomoca jednej warstwy? czy musi kilka warstw ułożyć aby ten 1mm uzyskac?
Standardem jest dysza 0.4mm.
Zacznij od 0.2mm wysokość warstwy i 0.4mm szerokość ścieżki. Jak będziesz miał powtarzalne wydruki wtedy zmieniaj te wartości i porównasz sobiebco i jak.
I na początek kilkunastominutowe wydruki typu calicat albo calibration cube, a nie
Z kolei zwiększenie dyszy może nie dać efekty jeśli drukarka nie będzie nadążać z przetopem plastiku
Sam chętnie pokusiłbym się o jakieś podpowiedzi/porady, ale z doświadczenia wiem, że do wszystkiego małymi krokami trzeba dojść samemu. Jak będzie jakiś konkretny problem (odklejanie się, chropowata powierzchnia,
Sam chętnie pokusiłbym się o jakieś podpowiedzi/porady, ale z doświadczenia wiem, że do wszystkiego małymi krokami trzeba dojść samemu. Jak będzie jakiś konkretny problem (odklejanie się, chropowata powierzchnia,