Wpis z mikrobloga

@Gaahl75: Z tych dwóch grałem tylko w Super Mario 3D World i bardzo dobrze sprawuje się w co-opie, polecam. Jeśli jesteście amatorami, to po kilku nieudanych podejściach do etapu dostaje się ułatwiacze ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Innych exclusivów na switchu nie miałem okazji przetestować w co-opie, ale miej na uwadze, że nie we wszystkich tytułach drugi gracz ma pełną swobodę działania, np. w Mario Odyssey steruje
  • Odpowiedz
że nie we wszystkich tytułach drugi gracz ma pełną swobodę działania

@anonimowy_obserwator: no wlasnie chce poznac tylko takie gdzie gracz 2 jest tak samo wazny jak gracz 1, ns PS5 np. gralem z dziewczyną w Sack Boya i teraz szukamy czegos podobnego na Switchu
  • Odpowiedz
@Mengzi: Da się grać w LM3 tylko dwoma joyconami, grałem tak w coopie żoną. Kolega @anonimowy_obserwator wyjaśnił dlaczego nie wszystkie przyciski są potrzebne :).

@Gaahl75: Polecam Mario Kart 8 Deluxe, też da się co prawda na osobnych joyconach, ale polecam pełnoprawne pady. Jak się z żoną dorwaliśmy to codziennie po kilka godzin się ścigamy :-).
  • Odpowiedz
@Smartek: a dlaczego warto na dwa pełne pady a nie joy cona? a grales moze w sonic racing? bo wlasnie z dziewczyną fajnie nam sie w to gra ns p5, ale tam jest bardzo malo torow i myslelismy tez nad mario kart tylko idk czy warto
  • Odpowiedz
@Gaahl75: W Sonica nie grałem niestety. Mario Kart jest super, bardzo polecam, torów jest w podstawowej wersji całkiem sporo, bo około 30 licząc na oko, za 100 zł masz DLC z kolejnymi. Warto dlatego, że jest dużo wygodniej, ja akurat mam jeszcze inne konsole i gram sobie na padzie od Xboksa (dokupiłem adapter 8bitdo do Switcha), a żona na "złożonym" dużym joyconie :)
  • Odpowiedz