Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 194
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 42
@beeeitch: jeżeli już dostajecie takie coś to:
1. Stawiacie się
2. Wychodzicie tego samego dnia lub następnego na przepustkę - do domu (nie ma obowiązkowego skoszarowania)
3. Idziecie po L4
4. Profit
  • Odpowiedz
@wierchel:
W moim wpisie jest jeszcze blad, który łączy dzieci do lat 8 z dziećmi w wieku 8-18, poprawiłem to w znalezisku.

Jeżeli masz dziecko do 8 lat, to jesteś zwolniony.
Dopiero jeżeli masz dzieci powyżej 8 lat, to żeby być zwolnionym musisz z nimi mieszkać ORAZ nie może być innej osoby której można powierzyć opiekę.

Więc IMO tak, nie podlegasz obowiązkowi. Ale nie jestem prawnikiem, więc możesz traktować to
  • Odpowiedz
@nieocenzurowany88 wypłacają tyle ile byś dostał. Jestem pielęgniarzem i dużo znajomych pielegniarek, które dostały wezwania na ćwiczenia dostały normalnie kasę za dwa tygodnie czy tam miesiąc na podstawie przychodów za poprzednie miesiące
  • Odpowiedz
@qbamatus: Nie muszą wypłacić tyle ile byś normalnie dostał. Zarobki są podstawą do obliczenia świadczenia, ale rozporządzenie nie określa dokładnego sposobu wyliczania świadczenia.
  • Odpowiedz
@59b862cef4 mozliwe, samego sposobu jak również rozporządzenia nie znam. Wiem tylko, że laski nie były stratne mimo pracy na własnej działalności i dużej ilości godzin.
  • Odpowiedz
Również otrzymałem wezwanie. Pracuję w IT, nie mieszkam już w okolicach Sieradza jednak dostalem wezwanie do tej jednostki, iż to właśnie tam miałem komisję wojskową. Kategoria A here. Wygląda na to, że Sieradz jest jedną z pierwszych jednostek, które rozesłały wezwania do stawienia się. Przedział wiekowy: 25-31 lat
  • Odpowiedz