Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
Kto jeździ po zakupy do M1 Marki ten się w cyrku nie śmieje ( ͡° ʖ̯ ͡°) Można pomyśleć, że centrum handlowe przy węźle obwodnicy powinno mieć świetny dojazd, prawda? No i rzeczywiście tak jest, po kilka wjazdów z S8 czy Radzymińskiej/Piłsudskiego, no bajka.

Problem zaczyna się jak chcemy wydostać się stamtąd:
- możemy wyjechać mini wiaduktem koło Ikei, który w godzinach szczytu po prostu stoi dęba,
- możemy gnić w korku na światłach na węźle Marki, który jest równie z-----y jak cała S8 na odcinku warszawskim, bo projektant nie podumał, że gros samochodów będzie tam zawracać lub skręcać w stronę centrum Warszawy,
- ale przecież jest skrzyżowanie Radzymińska x Wolności, które w miarę idzie, prawda? No tak, tylko jest poprzedzone rondem pod OBI w stylu pic rel, a zarządca drogi nie pomyślał, że część kierowców to debile z prawkiem znalezionym w happy mealu, którzy uważają, że jak są na wewnętrznym pasie i chcą zjechać z ronda, to mają pierwszeństwo przed samochodami z zewnętrznego pasa.

No i po paru razach, gdy musiałem walić hamulcem w podłogę, bo jakiś przygłup zajechał mi drogę na tym rondzie, gniję na światłach na węźle, ewentualnie jeżdżę po zakupy późnym wieczorem ( )

#zalesie #patologiazmiasta #warszawa #marki #zabki #polskiedrogi
L.....d - Kto jeździ po zakupy do M1 Marki ten się w cyrku nie śmieje ( ͡° ʖ̯ ͡°) Moż...

źródło: comment_1669713429RTo9F7bbWWfFVboHFc9oCu.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@msichal: no i co to da, jeśli z wewnętrznego pasa wyleci jakiś debil?

Jedyne pseudo rozwiązanie to jechanie środkiem dwoma pasami na raz, żeby nikt z lewej nie zajechał nam drogi.

@annotate: piszesz o Głębockiej, a tam jest Atrium Targówek. Ikea, Leroy czy Homepark Targówek są przy Malborskiej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lonesome_road: Jak mi wyleci z wewnętrznej jakiś debil bez patrzenia to przynajmniej jego wina, a nie moja.
No i będąc na zewnętrznym jednak masz dużo lepszy ogląd sytuacji, imho łatwiej zobaczyć co się dziejen z zewnętrznego I przyhamować niż zjeżdżać z wewnętrznego
  • Odpowiedz
@Lonesome_road: stara infrastruktura, debilna S8 i duży rych. Aglomeracja jak tlenu potrzebuje drugiego ringu, S8 nie ma przspustowosci na sam ruch lokalny okołowarszawski, a co dopiero na tranzyt.

I ta zasrana Radzymińska, jak ja nienawidzę tam jeździc.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lonesome_road: ja odnoszę wrażenie, że większość kierowców nie zna przepisów. Co drugi nie wie o zasadzie prawej ręki albo w-------a się na te małe ronda mimo, że nie może z niego zjechać bo za wyjazdem jest korek.
  • Odpowiedz
tam kiedyś było rondo z jednym pasem o szerokości dwóch ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Lonesome_road: tam zawsze było tylko farba zeszła i odmalowali. Tak samo na drugim rondzie przy przystanku. Niby bez pasów obecnie, ale jak się przyjrzysz to widać resztki farby ;P
  • Odpowiedz