Inteligencja jest cechą dziedziczną, uwarunkowaną poligenowo
@Kryspin013: To co robisz nazywa się "cherry peaking" - wybierasz tylko te fragmenty który potwierdzają twoje durnoty a resztę odrzucasz. W katedrze fizyki gdzie studiowałem takich ludzi nazywaliśmy
@maximilianan: "to co robisz nazywa się urojenia" - Jak się "robi" urojenia? ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°) Z komentarza na komentarz jesteście coraz głupsi.
@floojd: I tyle w temacie. Możesz odziedziczyć geny i mieć #!$%@? środowisko a i tak będziesz ponad przeciętną - o to chodzi w artykule. Ale kto by czytał do końca, po co? prawda?
@Stivo75: nawet na stronie ktora wrzuciłeś jest napisane xD
Jednak geny to nie wszystko. Inteligencja kształtowana jest również przez środowisko. Wiele czynników zewnętrznych może mieć na nią olbrzymi wpływ. Już w życiu prenatalnym dużą rolę ogrywa zła dieta mamy, zażywanie szkodliwych substancji (np. picie alkoholu) i przewlekły stres. Wszystkie te czynniki mogą negatywnie wpłynąć na rozwój inteligencji malucha w późniejszym okresie jego życia. Z kolei po narodzinach dziecka duże znaczenie odgrywa
Ty chyba liczysz, ze ktos cie tutaj zacznie obrazac ale ja nie zamierzam się zniżać do takiego poziomu To co jest napisane w tym zdaniu to tylko tyle, że wiele genów odpowiada za inteligencję, ale w reszcie badań oraz artykułu który przytaczasz jest informacja o tym, ze nie tylko geny maja wpływ na inteligencje. Nikt jednoznacznie nie udowodnił, że inteligencja jest ściśle powiazana z
Myślicie, że udało mu się wygrać to?
https://www.wykop.pl/link/6111177/stivo75-podal-mnie-do-sadu-%CA%96/
Albo tu?
https://www.wykop.pl/artykul/6119817/mirki-uzytkownik-stivo75-teraz-mi-sie-wygraza/
Albo tu? xDDD
https://www.wykop.pl/link/4932487/stivo75-grozi-pobiciem-co-zrobic/
Polecam wszystkim i pozdrawiam - jak chcecie się pośmiać.
#afera #stivo75 #stivocontent #neuropa #heheszki #bekazpodludzi
@Kryspin013: To co robisz nazywa się "cherry peaking" - wybierasz tylko te fragmenty który potwierdzają twoje durnoty a resztę odrzucasz. W katedrze fizyki gdzie studiowałem takich ludzi nazywaliśmy
@floojd: I tyle w temacie. Możesz odziedziczyć geny i mieć #!$%@? środowisko a i tak będziesz ponad przeciętną - o to chodzi w artykule. Ale kto by czytał do końca, po co? prawda?
@Stivo75: tak zwane szczytowanie wiśni xD
nie no gościu Ty musisz trollować, nie można być aż tak głupim xD
@Stivo75: Cherry picking. Pisowni w katedrze fizyki nie uczyli?
@Stivo75: ale ty się ośmieszasz chłopie xD
cc: @malinq: @kacperski1: @floojd:
Ty chyba liczysz, ze ktos cie tutaj zacznie obrazac ale ja nie zamierzam się zniżać do takiego poziomu
To co jest napisane w tym zdaniu to tylko tyle, że wiele genów odpowiada za inteligencję, ale w reszcie badań oraz artykułu który przytaczasz jest informacja o tym, ze nie tylko geny maja wpływ na inteligencje. Nikt jednoznacznie nie udowodnił, że inteligencja jest ściśle powiazana z