Wpis z mikrobloga

Kilka ciekawostek z Niemiec.

- Wiedzieliście, że możecie legalnie nago prowadzić samochód? Ale jak wysiądziecie nago z samochodu musicie zapłacić karę w wysokości 40 Euro.
- Legalna jest także, ucieczka z więżenia, ponieważ każdy człowiek chce być wolny, tylko podczas ucieczki dokonane przestępstwa będą karane, jak np. kradzież ubrania.
- Jeżeli będziesz się z kimś bić się na poduszki, to poduszka może być uznana za brań!
- Jeżeli znajdziesz więcej niż 10 Euro na ulicy, musisz zgłosić to na Policje!
- Nie wolno mieć pustego baku na autostradzie!
- Niewidomi mogą za darmo 3 godziny na każdym parkingu parkować.

#ciekawostkizniemiec
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

: Czytałeś co napisałeś ? W Polsce też możesz jechać 500km/h, no chyba, że jest znak ograniczający prędkość XD

@massbombing_return: Ale nie pij jak piszesz. W polsce masz okreslone dopuszczalne predkosci czyli m.in. 140 na autostradzie.

W niemczech nie ma takoego odgornego przepisu.
Stosujesz sie do "lokalnych" przepisow czyli ograniczen na danej autostradzie. Jak ich nie ma to nikt ci nie broni jechac ile chcesz.W polsce ustawa prawo o
  • Odpowiedz
@gorzki99: Fakt, po chwili przypomniałem sobie, że w Niemczech faktycznie na autostradach nie ma limitu prędkości jeśli nie ma znaku o tym informującym. Mój błąd. Co do przepisów w Polsce to są mi znane.
A co do picia to nie każdy w weekend pije. Nie mierz innych swoją miarą.
  • Odpowiedz
A co do picia to nie każdy w weekend pije. Nie mierz innych swoją miarą.

@massbombing_return: Pierwsze co mi przyszlo do glowy widzac takie glupoty to to ze nie do konca na trzezwo je piszesz.
Jak jeszcze zobaczylem ze w pl "mozesz jechac 500 jak nie ma znaku" to juz bylem prawie pewien.

Natomiast jestes pewien ze w pl mozna jechac 500 jak nie ma znaku? Tak dobrze znasz
  • Odpowiedz