Wpis z mikrobloga

Myślicie że na Arabię Saudyjską czesiek wyjdzie ofensywnym składem z ofensywnymi założeniami, żeby wygrać mecz i mieć 4 punkty, czy już teraz obsral zbroję po tym co Arabia zrobiła z Argentyną i czesiek-wiesiek już szykuję jakąś ultra-defensywna taktykę i liczy znowu na murownie bramki i jednego farfocla którego nam się uda strzelić po ladze na robercika lub po karnym?

#reprezentacja
#mundial
#mecz

Taktyka na Arabię Saudyjską

• Defensywa, murowanie bramki, i męczenie buły. 83.1% (118)
  • Ofensywa, kiełbasy do góry i golimy frajerów. 16.9% (24)

Oddanych głosów: 142

• 15
@11262 czesiek moze chciałby defensywe ale drużyna na to nie pójdzie, sądzę że w sobote zobaczymy taki mecz "z wątroby" jak to Polska reprezentacja potrafi pokazać po słabym meczu a my wtedy sądzimy że coś "się zmienia"

Myślę że 2:1 dla Polski po takim meczyku 55-45% posiadania, bo dlaczego arabia miałaby grać piłką skoro im wystarczy remis a przegrana stawia ich pod ścianą bo muszą wygrać lub zremisować z lepszym od nas
@magiol: Meksyk nie jest od nas lepszy, oni mają tylko lepszego trenera. Meksyk ma trenera który był trenerem reprezentacji Paragwaju, Barcelony czy reprezentacji Argentyny, a my mamy Czesia który maks co osiągnął do prowadzenie Legii Warszawa i zajmowanie z nią po nastu kolejkach 16. miejsca w lidze.
Inna sprawa, to jego pensja, on nigdy nie mógłby liczyć na 1/3 tego co zarabia jako selekcjoner, w Legii zarabiał mniej, został dyscyplinarnie wywalony
@CzaryMarek Meksyk zdecydowanie jest lepszy, u nas trener nie jest problemem, jeśli tak myślisz oglądasz naszą kadre od wczoraj, my tak gramy od kilku lat, od kilku różnych trenerów z małymi różnicami które i tak nie przekładały się na wynik, nie bronie michniewicza bo znam mniej wiecej to co reprezentuje taktycznie jako trener ale też doskonale wiem że nawet guardiola by nie zmienił poziomu naszej reprezentacji, cały czas ludzie patrzą przez pryzmat
@magiol: No nie, za Sousy tak to nie wyglądało i też statystyki to odzwierciedlały, na Euro za Sousy mieliśmy najwięcej skoków pressingowych na połowie przeciwnika, strzelaliśmy dużo więcej bramek, dużo więcej okazji stwarzaliśmy, problemy były tylko w tyłach. A Sousa nie był wcale jakimś top trenerem, Boniek i tak chciał oszczędzać i wybrał jak najtańszego zagranicznego trenera. Za to za poprzednich (wszystkich ekstraklasowych) trenerów, faktycznie wyglądało to tak samo dziadowsko, bo
@CzaryMarek za Sousy przegrywaliśmy, nasze osiągniecia to lepsza wizualnie gra ale wyniki słabe i to jest prawda do kadencji sousy, dokładnie to co napisałem wyżej słaba gra z pewnymi różnicami. Cieszy mnie twój optymizm że z lepszym trenerem byśmy grali lepiej ale mam takie nieodparte wrażenie że po za największymi nazwiskami z naszej kadry to nie oglądasz reszty w ich klubach i nie wiesz na jakim poziomie oni tam grają.
@magiol: Zieliński, Lewandowski, Zalewski, Szymański, Milik grają na dobrym poziomie, a i tak Czesław gówno umie z nimi zrobić.

Sousa miał mega pecha do kontuzji, no przypominam, że spora część zawodników mu się przed euro wykluczyła, nie miał Casha, Milik kontuzjowany, Krychowiak w beznadziejnej formie i musiał grać jakimś Świderskim z greckiej ligi w ataku, 17 letnim Kozłowskim w pomocy i Jóźwiakiem oraz Puchaczem, a także Rybusem czy Linettym.

Michniewicz ma
@CzaryMarek ehh jesteś totalnie zamknięty na postrzeganie i wpływ trenera na tą drużynę także nie wiem czy jest sens dyskutować, tak jak napisałem wyżej my do lat nie ważne z jakim trenerem czy składem personalnym wyglądamy źle z chwilowymi przebłyskami które tak czy siak później nic nie wnoszą do kadry.

reasumując mam nadzieje że uda nam się ograć Arabię bo może się okazać że ten mecz pozwoli nam na awans przy lepszym
@magiol: Nie, obserwuje te kadrę wystarczająco długo, słucham wypowiedzi trenerów i widzę, jak olbrzymi wpływ ma trener na grę reprezentacji. Mecze z Hiszpanią, Szwecją za Sousy zdecydowanie nie wyglądały źle i to nie były moje halucynacje, bo znacznie więcej osób nie mogło uwierzyć w to co widzieli, przecież właśnie dlatego Sousa został po ME, w których zdobył 1 punkt, gdzie wcześniej trenerzy byli zwalniani po zdobyciu 3 punktów w grupie.
@CzaryMarek: @magiol: ja się zgodzę z tym, że selekcjoner na niemały wpływ na grę. Michniewicz i Sousa to fenomenalne porównanie wręcz, jak kadra zmieniła się na przestrzeni roku i kilku meczów. Za Sousy próbowali grać piłką, rozgrywać, kreować sytuację, robić pressing już na połowie rywala. Charakteryzuje to wszystkie te reprezentacje, które tak są przez nas na turnieju chwalone za grę przeciwko mocniejszym rywalom jak Arabia, Tunezja, Maroko, Japonia czy Senegal.
@11262: W słowniku Michniewicza ofensywna gra oznacza męczenie buły i 3 kontry, a defensywna męczenie buły i 1 kontra. On nawet z półamatorami z Wysp Owczych w U-21 męczył bułę a ty myślisz że zaryzykuje na mundialu z Arabią która ogoliła Argentynę.