Aktywne Wpisy
Anonek463 +1130
Mam w pracy chłopa w wieku około 55 lat który posiada syna w wieku 16 lat. Ostatnio podczas rozmowy zaczął narzekać na swojego syna w wieku około 16 lat.
On: "Mój młody to nic nie umie, ani wkrętaki używać, nawet nie umie łopaty uzyć"
Ja: "A pokazałeś mu jak to się robi? Jak tego nigdy nie robił to skąd to może wiedzieć?"
On: "To ja mam mu takie rzeczy pokazywać? Takie rzeczy
On: "Mój młody to nic nie umie, ani wkrętaki używać, nawet nie umie łopaty uzyć"
Ja: "A pokazałeś mu jak to się robi? Jak tego nigdy nie robił to skąd to może wiedzieć?"
On: "To ja mam mu takie rzeczy pokazywać? Takie rzeczy
TavarishPiesov +309
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Dużo ludzi to mówi
Ogólnie zachowanie wszystkich jest jakieś podejrzane. Ba ja nawet wierzę, że rząd ukraiński mówi prawdę bo wierzą swojemu wojsku. A może wojsko kryje siebie? Może po prostu to była by skaza na ich wizerunku?
Według mnie pewnie długo
@JohnnyGat: jest to możliwe, jak wszystko w tej wojnie, ALE:
- gdyby była to ruska zbłąkana rakieta to ryzyko eskalacji do konfliktu z NATO byłoby bliskie zera: nie był to pełnoskalowy atak. Zdarzenie byłoby "incydentem", może byłyby protesty, może jakieś sankcje, może jakieś baterie przeciwlotnicze przesunnięte tu czy tam - praktycznie niewiele inaczej niż w tej chwili
- standardowa ruska procedura gdy coś odjębia jest taka:
1. Nie wiemy kto
No na internetach, nikt poważny czegoś takiego nie powie
https://www.wykop.pl/wpis/68823529/stawiam-dyche-ze-to-jednak-ruska-rakieta-wystrzelo/
To Ukraińska rakieta ale Duda zastanawiał się z ekipą czy może uda się eskalacja jak się US przyłączy do twierdzenia że to Ruska. Nie udała się.
Komentarz usunięty przez autora
@kam966: A ile ruskich rakiet grozi eskalacją? 2? 3? 50? Albo;
jak daleko od granicy z UA musi spaść rakieta żeby groziło to eskalacją?