Aktywne Wpisy

stndix +131
#budownictwo #prl #ciekawostki
nie wiem czy zwróciliście kiedyś uwagę, ale w Polsce w latach 80, w gospodarce wiecznych niedoborów negatywy z produkcji różnych blaszanych rzeczy "od sztancy" miały bardzo często zastosowanie jako elementy dekoracyjne w budownictwie, szczególnie przy ogrodzeniach. Sam zwróciłem na to uwagę niedawno (kupiłem dom z ogrodzeniem, które było z negatywu - jak się później dowiedziałem - jakiegoś elementu karoserii od FSC Żuka) i
nie wiem czy zwróciliście kiedyś uwagę, ale w Polsce w latach 80, w gospodarce wiecznych niedoborów negatywy z produkcji różnych blaszanych rzeczy "od sztancy" miały bardzo często zastosowanie jako elementy dekoracyjne w budownictwie, szczególnie przy ogrodzeniach. Sam zwróciłem na to uwagę niedawno (kupiłem dom z ogrodzeniem, które było z negatywu - jak się później dowiedziałem - jakiegoś elementu karoserii od FSC Żuka) i
źródło: image
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

@EbonitowyBogdan: po wszystkim okaże się, że dostał dobrze płatną posadę przy kuciu żelaza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-Mamy cie bratku! teraz czeka cię sąd i wyrok
- jak sąd Wania?! Dawaj młot!
- No ale prawo FR mówi jasno...
- Jakie prawo?! Dawaj młot
Komentarz usunięty przez moderatora
tu opis czemu się mylisz bo mi się nie chce czasu marnowac
Argumentacja o winie Ukrainy to jakiś nowy level onuco-szurstwa, was nawet szkoda banować bo jestem ciekaw co wymyślicie dalej
@S-Type: mimo wszystko trzeba krytykować takie sytuacje zeby któremuś z oficerów znowu nie przyszło na myśl takie faux pas
@S-Type:
Był kiedyś taki jeden władca imperium post-mongolskiego Timur Chromy vel Tamerlan. Znany był ze specyficznego postrzegania swoich deklaracji. Gdy pokonał w jednej z wojen i osaczył w twierdzy swojego konkurenta - Husejna (notabene wcześniej wieloletniego sojusznika i towarzysza broni), obiecał mu, że jeśli ten
Komentarz usunięty przez moderatora
@
https://www.wykop.pl/wpis/68782091
https://www.wykop.pl/wpis/68761751 spidermanmeme.jpg