Aktywne Wpisy
Aetemi +9
#zalesie #praca #mieszkanie #dzieci
Obudziłem się z gorzkimi myślami. Jesteśmy z partnerką przed 30, oboje zarabiamy normalnie jak na warunki Krakowa - razem 12.5k netto. Chciałbym mieć dzieci, ale z obecnymi cenami mieszkań mam wrażenie że nigdy nie będzie mnie na nie stać. Nie chcę się cisnąć z dzieckiem na 30m2 ale marzy mi się takie 55m2 - aby dziecko miało własny pokój, to czego ja nie miałem... Wydaje mi się to
Obudziłem się z gorzkimi myślami. Jesteśmy z partnerką przed 30, oboje zarabiamy normalnie jak na warunki Krakowa - razem 12.5k netto. Chciałbym mieć dzieci, ale z obecnymi cenami mieszkań mam wrażenie że nigdy nie będzie mnie na nie stać. Nie chcę się cisnąć z dzieckiem na 30m2 ale marzy mi się takie 55m2 - aby dziecko miało własny pokój, to czego ja nie miałem... Wydaje mi się to
ElectroNICK +94
Dziecku czasami jak trzeba pilnie coś zrobić puszczam bajki żeby skupiło się na czymś np. podczas jedzenia. No i przeczytałem że polecana jest bajka "Blue". Bo coś tam coś tam. No to odpalam i oglądam. Już pierwszy odcinek to bicie i upokarzanie taty bo miał wszy (bohaterowie to psy). Drugi to odtrącanie drugiego dziecka. Niech Disney i ta osoba co to poleca się palnie w zakuty łeb. Uważajcie co puszczacie dziecku. #
Prawda to? Ewentualnie jest jakieś proste obejście albo inna marka która coś takiego umożliwia?
Mój dziadek, redmi note 4, jest bardzo spoko, ale bateria potrafi już zejść w stanie spoczynku w ciągu kilku godzin do 40-20% po czym sam się wyłącza. Tak więc zaczynam rozglądać się za następcą, ale nagrywanie połączeń jest takie wygodne, że nie wyobrażam sobie bez tego teraz funkcjonować.
#xiaomi #smartfon #android #miui #telefony
@opinel: ale się zdziwisz jak kupisz nowy telefon. Miałem go (trzy telefony temu) i świat poszedł bardzo do przodu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale prostego nagrywania na nowych androidach zwyczajnie nie ma
(znaczy sa jakies protezy nagrywajace z mikrofonu, ale wiadomo jak to dziala)
* no ale jak juz dostaniesz roota to rownie dobrze mozesz zainstalowac call recorder od skvalex
@mccloud: Wtedy jak rozumiem apki bankowej nie odpalę?
Allegro się czepia - ale też sie odpala.
BIK - nie odpalał się (musiałem zainstalwać Magisk i ukryć i wyłączyc roota dla takiej apki)
Z Revolutem też miałem zabawe (nie chciał sie zainstalować, ale też w końcu jakoś ogarnąłem)
Ogólnie musisz się liczyć, że możesz mieć problemy.
A że nie puszczają różnych androidów do różnych krajów, to blokują to opcje wszędzie
@opinel: asus tylko