Wpis z mikrobloga

Poleci ktoś sprawdzone ustawienia dla LG OLED C1 z podłączonym PS5? Obraz przy ruchu kamery jest bardzo rozmazany, czy to gry z PS4, czy PS5, jakby był z gumy. Np. w RDR2 tyczki w namiocie rozciągają się do grubości belek, znaczniki misji zwiększają swoją powierzchnię (Assassin's Creed Oddysey), całość tekstur jest rozamazana. Mam powyłączane wszystkie upłynniacze, odpalony tryb gry i nic to nie daje. Spodziewałem się efektu WOW, a jest zawód.

#telewizory #ps4 #ps5 #gry #technologia
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@melekhov: No to jest ustawienie na 30 klatek, jezeli kazda gre chcesz tak wlaczac, ale wg mnie to jest z-----e, bo ograniczasz prawdziwe mozliwosci tego tv. Ogolnie mozna zalaczyc ta optymalizacje, raczej nie robi roznicy. Wazne, zeby vrr byl wylaczony, bo konsola podaje 30 klatek w trybie vrr, a to sie psuje i wyglada zle.

Jak vrr jest wlaczony to ps5 puszcza obraz w 60 klatkach z vrr od 48
  • Odpowiedz
  • 0
@melekhov: No i dzwiek w konsoli daj dolby, bo jak masz wlaczony bitstream jako format wyjsciowy hdmi, to telewizor odbiera zakodowany dzwiek i go dekoduje, a ze ma najnowsze formaty dolby, to najlepszy format dla niego to dolby. Pcm sie dlawi na ps5 na tym telewizorze.
  • Odpowiedz
  • 0
@melekhov: Napisalem wyzej w tym temacie ustawienia dla lg c1. Jedynie sharpness mozesz zostawic 10. Ja daje 0. To juz kwestia gustu i odleglosci od telewizora.

Przede wszystkim ustaw poprawnie hdr w grze. Dla rdr2 to jest mapowanie hgig 800, 180 paper white.

Dzwiek z soundbara ustaw na auto w tv. Jest lepsze niz pass.
  • Odpowiedz