Wpis z mikrobloga

Żonka skrobnęła artykulik o rogalach świętomarcińskich. Jak powinien smakować prawdziwy rogal? Czy powinien być certyfikowany? Historia rogala oraz receptury.

Zapraszam ->( )

#poznan #gruparatowaniapoziomu #wielkopolska i #januszebiznesu z poznańskich cukierników ( ͡° ͜ʖ ͡°) #poznaniara
prawo - Żonka skrobnęła artykulik o rogalach świętomarcińskich. Jak powinien smakować...

źródło: comment_1668081320ieIs8JD01YUm13XZ0k6Lc7.jpg

Pobierz
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@prawo: Pozdrawiam Mireczka, bo moja żona tez z Poznania ( ͡° ͜ʖ ͡°) więc coroczny wykład o rogalach już za mną, teraz pozostaje tylko wnieść do domu zapasy białego maku :D
  • Odpowiedz
@prawo: tu nie chodzi o to, który rogal lepszy. Tu chodzi o tradycję. Od dobrych 50 czy też nawet 80 lat są na margarynie i wszyscy żyjący znają tylko takie rogale. I nie ma miejsca na pytania "jak powinien smakować".


Coś czuję, że ci różową przekupili maślanymi rogalami, że takie ładne zdjęcia i adresy powklejała
  • Odpowiedz
Proponuję Tobie zrobić test

Podobają się Tobie moje treści?


@prawo: używanie takiej składni naprawdę nie sprawi, że brzmi się mądrzej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Ja tam się wyłamie i powiem, że mi te rogale zwyczajnie nie smakują... Jadłem już z różnych miejsc no i nie mogę się przekonać..
  • Odpowiedz