Wpis z mikrobloga

• 0
Mireczki,

Jest ktoś z Was na etapie wyceny zabudowy kuchennej? Generalnie chodzi mi o #meblenawymiar z jakiegoś studia albo od stolarza.

Wiem, że na cenę pewnie wpływa lokalizacja więc chodzi mi o #katowice

Chciałem zapytać czy wasze oczekiwania zderzyły się z obecną rzeczywistością?
Bo ja wiedziałem że bedzie drożej niż kilka lat temu ale nie że aż tak.

Wiem, że ciężko porównywać wyceny ale generalnie chodzi mi o -+

Może być PW jak nie chcecie pisać komentarzy.

Dzięki.

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@empe: lokalizacja nie ma raczej nic do rzeczy aż tak, podaj raczej metraż kuchni. Bo możesz chcieć zabudować małą kuchnię w PRL-owskim bloku, a może chcesz sobie zaaranżować wg widzimisię wielką przestrzeń w domu
  • Odpowiedz
@markhausen: dobra rada z gotowymi meblami, o ile masz możliwość je wcisnąć XD
ja rok temu robiłem kuchnię na wymiar, bo tych zwykłych sklepowych mebli bym nie upchał. A już na 100% nie tak jak chciałem no i trzeba było wyłożyć hajs, żeby majster zrobił na wymiar.
@empe: poszukam kontaktu do gościa, u którego ja robiłem. Żaden janusz, była elegancko spisana umowa, osobno tam policzona robocizna, osobno materiały,
  • Odpowiedz
@empe: mam u siebie aneksik o podobnych wymiarach i coś mi nie pasuje u ciebie prawa strona. U mnie jest lodówka wolnostojąca 60cm plus po 3cm luzu na stronę, potem szafka 40 i narożna 88cm. Razem jakby nie liczyć minimum 190. Ty tam masz wrysowana indukcję/gazowke i jeszcze jakby odstęp między nią a lodówka. Nie pomiescisz tego.
  • Odpowiedz
@empe: jak szukasz kontaktu do jakiegoś meblarza to PW, mam jednego całkiem spoko gościa. Na wiosnę robiliśmy u niego kuchnię a teraz szafy do pokojów.

Jest spod Krakowa, ale do Kato też jeździ na roboty.

Nie pamiętam ile wziął dokładnie, ale pewnie z 10 koła trzeba mieć w kapsi tera
  • Odpowiedz
Nie chcemy kuchni z Ikei

@empe: ponieważ?
Ja też nie chciałem kuchni z ikei, ale w momencie jak robiłem na inną nie było mnie stać. Planowałem że postoi z 5 lat i wymienię ją na "porządną" pod wymiar.
I tak stoi do dziś już 12 lat i w życiu nie zamieniłbym jej na coś innego. Mechanizmy chodzą nadal płynnie, nic się nie zepsuło, wygląda nadal schludnie. Podczas gdy znajomym te
  • Odpowiedz
Aha i żeby nie było, w ikei też można zrobić na wymiar, co prawda czasem traci się parę cm, ale są moduły które docina się idealnie do wymiaru.
  • Odpowiedz
@empe: jak szukasz kontaktu do jakiegoś meblarza to PW, mam jednego całkiem spoko gościa. Na wiosnę robiliśmy u niego kuchnię a teraz szafy do pokojów.

Jest spod Krakowa, ale do Kato też jeździ na roboty.

Nie pamiętam ile wziął dokładnie, ale pewnie z 10 koła trzeba mieć w kapsi tera

@pansiano: 10k to nikt Ci na czarno za tyle nawet nie zrobi.
  • Odpowiedz
@Aeciatko: też tak myślę, no ale za nic w świecie nie pamiętam ile wziął.

Miałem też na myśli same meble, bo sprzęty kupowaliśmy osobno

@pansiano: No ja sprzętu nie licze jak robię zabudowę. Żadnego cargo, magic cornera i uchwytow tez nie wliczam robiąc ludziom wycenę. Mogę oczywiście kupić na prośbę klienta ale wyceniam same meble i ich zlozenie z podłączeniem zmywarki i umywalki oraz ledow jeżeli te maja
  • Odpowiedz