Aktywne Wpisy

ChickenDriver2 +19
Naprawdę dziwią mnie ludzie, którzy marnują swoje życie i nie patrzą w przyszłość, choć mają wszelkie możliwości, by bylo lepiej.
Przykład 1 - księgowa, firmowe gestapo. 57 lat, ojciec po drugiej stronie, matka 90+, brak dzieci i męża. Spala się po 9-10 godzin w naszej robocie mieszkając idealnie w połowie drogi między moim miastem a dużym miastem z ogromnym rynkiem pracy. Teraz jest ciężko, ale robi 20 lat. Przez te 20 lat
Przykład 1 - księgowa, firmowe gestapo. 57 lat, ojciec po drugiej stronie, matka 90+, brak dzieci i męża. Spala się po 9-10 godzin w naszej robocie mieszkając idealnie w połowie drogi między moim miastem a dużym miastem z ogromnym rynkiem pracy. Teraz jest ciężko, ale robi 20 lat. Przez te 20 lat
Atypical +173
Mirki co się o------o i podzieliło rodzinę.
Siostra z mężem była miesiąc temu u naszej kuzynki i na miejscu zobaczyli jak jej pięcioletnie dziecko z jakimś spektrum autyzmu siedzi w kojcu z zamkniętym Labradorem i rzuca malutkim kotkiem, szarpie go, kopie i depta. Szwagier od razu zabrał tego kota na ręce tłumaczy temu dziecku ale wiadomo nie dociera bo drze się i pokazuje że chce kota.
Gdy przyszła kuzynka i zaczęli jej tłumaczyć co
Siostra z mężem była miesiąc temu u naszej kuzynki i na miejscu zobaczyli jak jej pięcioletnie dziecko z jakimś spektrum autyzmu siedzi w kojcu z zamkniętym Labradorem i rzuca malutkim kotkiem, szarpie go, kopie i depta. Szwagier od razu zabrał tego kota na ręce tłumaczy temu dziecku ale wiadomo nie dociera bo drze się i pokazuje że chce kota.
Gdy przyszła kuzynka i zaczęli jej tłumaczyć co
Jest ktoś z Was na etapie wyceny zabudowy kuchennej? Generalnie chodzi mi o #meblenawymiar z jakiegoś studia albo od stolarza.
Wiem, że na cenę pewnie wpływa lokalizacja więc chodzi mi o #katowice
Chciałem zapytać czy wasze oczekiwania zderzyły się z obecną rzeczywistością?
Bo ja wiedziałem że bedzie drożej niż kilka lat temu ale nie że aż tak.
Wiem, że ciężko porównywać wyceny ale generalnie chodzi mi o -+
Może być PW jak nie chcecie pisać komentarzy.
Dzięki.
Jest drożej niż parę lat temu, bo: inflacja, ceny materiałów, popyt, ustalanie cen z d--y.
Ogólnie polecam kupić po prostu kuchnię z Ikea i się nie pier***ć z januszami stolarkiヽ( ͠°෴ °)ノ
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1667940341fnhI16CFLGMozp6vTBNc0g.jpg
Pobierzja rok temu robiłem kuchnię na wymiar, bo tych zwykłych sklepowych mebli bym nie upchał. A już na 100% nie tak jak chciałem no i trzeba było wyłożyć hajs, żeby majster zrobił na wymiar.
@empe: poszukam kontaktu do gościa, u którego ja robiłem. Żaden janusz, była elegancko spisana umowa, osobno tam policzona robocizna, osobno materiały,
źródło: comment_1667946492gXoHsnNlpNINBsj8KNlpfR.jpg
PobierzJa nie mam nerwów do "fachowców".
Jest spod Krakowa, ale do Kato też jeździ na roboty.
Nie pamiętam ile wziął dokładnie, ale pewnie z 10 koła trzeba mieć w kapsi tera
@empe: ponieważ?
Ja też nie chciałem kuchni z ikei, ale w momencie jak robiłem na inną nie było mnie stać. Planowałem że postoi z 5 lat i wymienię ją na "porządną" pod wymiar.
I tak stoi do dziś już 12 lat i w życiu nie zamieniłbym jej na coś innego. Mechanizmy chodzą nadal płynnie, nic się nie zepsuło, wygląda nadal schludnie. Podczas gdy znajomym te
polecam meble stoja, grube, ciężkie i dobrze wykonane i szybko
Jest spod Krakowa, ale do Kato też jeździ na roboty.
Nie pamiętam ile wziął dokładnie, ale pewnie z 10 koła trzeba mieć w kapsi tera
@pansiano: 10k to nikt Ci na czarno za tyle nawet nie zrobi.
Miałem też na myśli same meble, bo sprzęty kupowaliśmy osobno
Miałem też na myśli same meble, bo sprzęty kupowaliśmy osobno
@pansiano: No ja sprzętu nie licze jak robię zabudowę. Żadnego cargo, magic cornera i uchwytow tez nie wliczam robiąc ludziom wycenę. Mogę oczywiście kupić na prośbę klienta ale wyceniam same meble i ich zlozenie z podłączeniem zmywarki i umywalki oraz ledow jeżeli te maja