Wpis z mikrobloga

@velmar amantadyna nie pomaga na każdy rodzaj wirusa. Swoją drogą rozpromował to w Polsce cwaniaczek Bodnar z Przemyśla, który zarabiał niezłą kasę na frajerach.
@velmar: nawet brytolom wyszlo w badaniach ostatnio, ze pochodna amantadyny to skuteczny lek. Wielu lekarzy sugerowalo ten kierunek badan obserwujac przebieg choroby SC2 u pacjentow z Parkinsonem leczonych amantadyna. Grooveer ma zwarcie i wyparcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Grooveer:
mam dość tych głupot na dzisiaj
nie wołaj mnie
pokmiń lepiej o amantadynie, bo właśnie sam wrzuciłeś potwierdzenie, że ona powinna pomagać

@funckt:

czytałem o tym
u nas też chyba Rajdak miał takie same wnioski
no ale rządowe, korupcyjne hieny zakopały badania na nią, żeby dalej bić covidową pianę
a tu proszę, nawet najmniej ogarnięty z trolowego stada wrzuca coś, co ponownie przynajmniej nie wyklucza jej przydatności
@Grooveer:

https://www.spsk4.lublin.pl/index.php/oszpitalu/aktualnosci/1248-badania-nad-amantadyna-w-leczeniu-covid-19-beda-realizowane-umowa-z-agencja-badan-medycznych-podpisana

"Amantadyna, która do 2009 roku była używana w profilaktyce i leczeniu wirusowej grypy typu A, obecnie jest stosowana jako lek neurologiczny podawany pacjentom z chorobą Parkinsona, stwardnieniem rozsianym i innymi schorzeniami.

Nowe badanie ma na celu potwierdzenie skuteczności substancji w zapobieganiu rozwoju COVID-19 oraz powikłań neurologicznych.

Amantadyna działa na ośrodkowy układ nerwowy. Jak mówi prof. Konrad Rejdak, stosowanie leku u chorych na COVID-19 może powstrzymać rozwój
@Grooveer: Kiedy mój tata złapał covida, to pierwszym objawem był zanik pamięci z kilku godzin. Pojechał na godzinę do pracy, wrócił, nie pamiętał że tam był i co 10 sekund zadawał to samo pytanie. Obsrałem się że ma udar czy coś w tym stylu i pojechałem z nim do szpitala. Na miejscu stwierdzili covid i nic więcej. Czyli może to oznaczać, że ma jakieś predyspozycje do alzheimera albo demencji w przyszłości?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Grooveer: no i takie konkrety lubię, przeczytam sobie jutro i podrzucę paru zaufanym lekarzom. Martwi mnie obecność firm produkujących opatentowane leki na covid w Conflict of Interest Disclosures, ale to jeszcze niczego nie przekreśla