Aktywne Wpisy

nevin +55
Dlaczego prawactwo ma problem z miastami 15 minutowymi? Nie potrafię sobie wyobrazić argumentacji, która by krytykowała taki pomysł. Przecież takie miasto to same zalety. O #!$%@? im chodzi?
#neuropa #bekazprawakow #bekazpodludzi #bekazkonfederacji #polityka #ekologia
#neuropa #bekazprawakow #bekazpodludzi #bekazkonfederacji #polityka #ekologia

SEGATASANSHIRO +67
Dzieciątko z lasu, was tak kiedyś ogrzewała jakaś kobieta? #przegryw #bekazlewactwa

#koronawirus #covid19
czyli amantadyna powinna pomóc
nie dość, że antywirusowa to jeszcze sprawdzona w leczeniu parkinsona
ale skoro amantadyna się sprawdza na parkinsona, a powyższe sugeruje te same mechanizmy u covida, to amantadyna może na to pomagać
cwaniaczki to kupowały 200 mln dawek mRNA dla Polaków i w tym samym czasie mówili, że 2 dawki i po pandemii
"ty masz głowę tylko po to, żeby się deszcz nie lał do środka"
nic nie sprawdzają, SKORO kupowali po 5 dawek dla KAŻDEGO Polaka mówiąc, że 2 wystarczą
co ty chcesz zakrzyczeć? tu nie trzeba dyplomów, że widzieć ten kit
nara
mam dość tych głupot na dzisiaj
nie wołaj mnie
pokmiń lepiej o amantadynie, bo właśnie sam wrzuciłeś potwierdzenie, że ona powinna pomagać
@funckt:
czytałem o tym
u nas też chyba Rajdak miał takie same wnioski
no ale rządowe, korupcyjne hieny zakopały badania na nią, żeby dalej bić covidową pianę
a tu proszę, nawet najmniej ogarnięty z trolowego stada wrzuca coś, co ponownie przynajmniej nie wyklucza jej przydatności
https://www.spsk4.lublin.pl/index.php/oszpitalu/aktualnosci/1248-badania-nad-amantadyna-w-leczeniu-covid-19-beda-realizowane-umowa-z-agencja-badan-medycznych-podpisana
"Amantadyna, która do 2009 roku była używana w profilaktyce i leczeniu wirusowej grypy typu A, obecnie jest stosowana jako lek neurologiczny podawany pacjentom z chorobą Parkinsona, stwardnieniem rozsianym i innymi schorzeniami.
Nowe badanie ma na celu potwierdzenie skuteczności substancji w zapobieganiu rozwoju COVID-19 oraz powikłań neurologicznych.
Amantadyna działa na ośrodkowy układ nerwowy. Jak mówi prof. Konrad Rejdak, stosowanie leku u chorych na COVID-19 może powstrzymać rozwój
@Fitoplankton masz znajomych lekarzy, którzy są sceptyczni wobec szczepień na covid?