Wpis z mikrobloga

co to jest wyscig wewnetrzny i jak sie w nim przegrywa?

@dziadolek1: No to jest konkurencja względem innych miast metropolii. A przegrywają bo ceny lokali oraz korki powodują że nawet pracując w Katowicach opłaca się mieszkać np w takiej Dąbrowie, Sosnowcu, Mysłowicach czy Siemianowicach.
  • Odpowiedz
@normanos: dzień bez dyskusji o bańce na nieruchomościach, dniem straconym. Jedni robią się już mokrzy widząc prierwsze zwiastuny kryzysu który zapowiadali od lat a inni wypierają fakty i próbują udowodnić że kryzysu nie ma i nie będzie i teraz najlepszy moment byzainwestować w nieruchomiści bo zaraz wystrzeli. Tak to jest z rynkiem że nie może rosnąć bez przerwy i trzeba się szykować na spadki...
  • Odpowiedz
@LittleShort: Ten budynek A jest fajny ale z tego co ogarniałem to już jakaś część mieszkań (tych na wyższych piętrach) zarezerwowana. Ciekawe kiedy na strone to dadzą bo średnio do biura chce mi się iść xd
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sylwke3100 człowieku wiesz ile jadą ludzie z Sosnowca do Siemianowic? A no 1,5 godziny, takie czasy wykręca mój znajomy. Jeździ na 7, wtedy jedzie 35 min, czyli tyle ile przed remontem 86

@TrionicSe7en: no teraz to jest totalna masakra.
  • Odpowiedz