Aktywne Wpisy
lubie-sernik +876
Strasznie sie połamałem... Jestem na silnych lekach, na początku dawali mi nawet fentanyl. Czekam na operacje która będzie nie wiadomo kiedy.
Trzymajcie kciuki. Kc
Trzymajcie kciuki. Kc
Moseva +186
Kurde Mireczki, jestem tu 10 lat i pierwszy raz w życiu mam bordo ¯\(ツ)/¯
Co teraz? Zrywać z chłopakiem? Przechodzić na NEET?
#bordo
Co teraz? Zrywać z chłopakiem? Przechodzić na NEET?
#bordo
Moi przeciwnicy: wyprane mózgi, stronnicze, NPC'owce.
Ja: gigachad z unikalnymi, poprawnymi opiniami pochodzącymi wyłącznie z mojego własnego umysłu (ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง.
#npc #swiat #spoleczenstwo #dyskusja #nauka #internet #ludzie
A tak na poważnie to natura rzeczywistości jest tak złożona że nie przestudiujesz jej dogłębnie więc możesz być tylko albo nic nie wnoszącym cynikiem albo błądzącym w ciemności (a nuż na coś wartościowego po omacku trafisz) npcem
Ps ja wybrałem cynizm, nie polecam
Ja sama w 99% przypadków się kieruje badaniami i statystykami, a czy te badania i statystyki są na pewno rzetelne? Może foliarze mają rację i jest jakaś góra która zleca takie badania i wyniki są przekłamane?
Natomiast jakbym nie kierowała się nauka to bym była debilka co wszystko bierze na chłopski rozum.
Nie dogodzisz i nie ma wyjścia
Kształtowanie poglądów to niestety tylko domena ludzi młodych, starsi już mają ugruntowane poglądy, a resztę sobie dopasowują i nie chcą zmian
Prawda jest taka, że NPCami jest całe mnóstwo ludzi, a normikami jeszcze więcej. I o ile niemożliwe jest dokonać obiektywnej obserwacji będąc w środku obserwowanego środowiska to można to stwierdzić historycznie. Np. niewolnictwo było powszechnie akceptowalne - więc można z dużą dozą prawdopodobieństwa przyjać, że ludzie będący przeciwko w 1700 roku to nie byli NPCe.
Również
@skullc64: a jaka jest różnica?
Też uproszczenie. Im człowiek starszy bym bardziej "konserwatywny", ale to nie oznacza, że nie zmienia poglądów. Według mnie to naturalna kolej rzeczy. Młody człowiek wie mniej, mniej zobaczył, mniej doświadczył. Wciąż odkrywa coraz to nowe
ad2. zgadza się, no ale przyznaj ze takie starsze osoby (jak to zauważyłeś doświadczone) to jednak mały procent. Może dlatego w ogóle się robi kampanię przedwyborczą - u nas jest walka o te 5% (albo i mniej) które mogą zmienić poglądy (i chodzą na wybory, bo młodzi chodzą rzadziej),
Jak się buntujesz, gdy jest to modne, to jesteś NPCem.
I w ten sposób każdy cokolwiek robi, to jest źle.