Aktywne Wpisy
120_Dni_Sodomy +577
NaczelnyWoody +21
Wyklopkom widać że bardzo nie podobają się sondaże w których większość Polaków popiera bk0% xD
Nie mogą znieść tego, że społeczeństwo ma swoje zdanie na ten temat a wyklop żyje w swojej bańce xD
Wasze oburzenie nikogo nie interesuje, w rządzie nie siedzą idioci i wiedzą co robią, znają trendy społeczne i nie pchali by się w to zwłaszcza KO mająca poparcie głównie w miastach xD
#nieruchomosci #bekazwykopkow
Nie mogą znieść tego, że społeczeństwo ma swoje zdanie na ten temat a wyklop żyje w swojej bańce xD
Wasze oburzenie nikogo nie interesuje, w rządzie nie siedzą idioci i wiedzą co robią, znają trendy społeczne i nie pchali by się w to zwłaszcza KO mająca poparcie głównie w miastach xD
#nieruchomosci #bekazwykopkow
Cześć, mam problem. Sprzedaje samochód, jest kupiec który chce go kupić i bierze na to pożyczkę leasingową. Przyjeżdża dzisiaj do mnie, piszemy "umowę końcową" przelewa mi 1/3 i bierze dokumenty i blachy, jedzie przerejestrować i po rejestracji bank mi wypłaca resztę kasy. I teraz mam dylemat, nigdy tak nie robiłem, czy to normalne, że daje komuś dokumenty i właściwie przenoszę prawo własności przed otrzymaniem kasy?
Będzie zapis w umowie, że po wpłacie reszty kwoty jest przeniesienie praw własności.
@Teoriawojny: Chyba, ze nie zostanie przerejestrowany :) Przymusu w sumie nie ma.
Iż samochód nie będzie można przerejestrować ). Wez zamowienie od banku bądź promesę i będzie Ok. Jak Będziesz miał pieniądze na koncie to wydasz mu auto.
Czy kupiec przynosi gotówkę czy robi przelew czy ma kasę z pożyczki, mało cię powinno interesować. Ty masz mieć wpierw kasę by przekazać prawa do sprzedawanej rzeczy.
@OptiFinance: W jakiej sytuacji, gdy umowę kupna podpisujesz z właścicielami auta wpisanymi w dowodzie rejestracyjnym, mogą ci go nie przejestrować?
Komentarz usunięty przez autora
https://www.auto-swiat.pl/porady/prawo/zastaw-bankowy-jak-sprawdzic-czy-nie-ciazy-na-aucie/gt9psws
I dlatego jest właśnei kryzys. Bo głupie gołodupce jak ty, kupują na kredyt, a potem ich "interesy" trzeba wspierać z państwowej kasy, bo idioci bankrutują po miesiącu zastoju.
A kto pierszy łapy po państwowy hajs wyciaga jak "kryzys" przychodzi? Takie gnidy jak ty właśnie ¯\_(ツ)_/¯
@Euphor: wał
Nazywaj to jak chcesz:p
Komentarz usunięty przez autora