Wpis z mikrobloga

Latanie dronem w dniu dzisiejszym to będzie przegięcie?

Chcę nagrać trzy cmentarze za dnia i wieczorem gdy będą ładnie oświetlone, ogólnie taki przelot trwa kilka minut no ale jednak myślę że to może ludzi nie co zdenerwować i zastanawiam się czy nie przełożyć tego na inny dzień gdy będzie mniej ludzi...no ale z drugiej strony w tedy już cmentarze nie będą tak ładnie oświetlony :X

#wszystkichswietych #pytanie #pytaniedoeksperta #drony #cmentarz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@McKeyPL: Otóż nie, choćbyś nie wiem jak edgy próbował być, to nie ma znaczenia, to nie jest dzień jak co dzień. Na szczęście są jeszcze rozgarnięci ludzie tak jak OP, a nie tylko gimby które im więcej norm społecznych złamią tym bardziej są z siebie dumni.

Dziś jest święto, dla niektórych ważne, dzień wolny od pracy, wszystko pozamykane, zmieniona organizacja ruchu w miastach, specjalne linie komunikacji miejskiej - tak, dzień
  • Odpowiedz
@lena_malena Nie znasz się i wychodzi na to, że Twój niebieski także, a to już może być niebezpieczne, skoro lata. Nie trzeba mieć żadnego pozwolenia do latania w mieście. Jeszcze ktoś to przeczyta i będzie powielał bzdury. Na wieżę trzeba dzwonić tylko w określonych przypadkach. www.drony.ulc.gov.pl Urząd Lotnictwa Cywilnego. Polecam poczytać dla zaznajomienia się z przepisami. Nie tylko żeby nie dostać mandatu, ale także, żeby zwyczajnie nie odwalić czegoś niebezpiecznego.
  • Odpowiedz
@Niszczycielski_Muminek ok, ale ja wiem kiedy trzeba dzwonić do lotnictwa, kiedy jesteś w obszarze działania jakiejś bazy , a my jesteśmy w takim obszarze. Ponadto wiem, że u nas nad miastem nie polecisz tak o. Podczas jednej z imprez masowych na rynku jakiś koleś poleciał tak sobie, żeby porobić fotki i dostał mandat .
A szczerze chyba bezpiecznym jest zachowanie wszelkiej ostrożności niż lecieć tak sobie spuscic komuś drona na łeb
  • Odpowiedz
@lena_malena wtedy się zgadzam. Twoja wypowiedź zabrzmiała tak, jakby zawsze trzeba było mieć pozwolenie i dzwonić nie wiadomo gdzie, żeby latać. A Twój przypadek to raczej mniejszość i nijak ma się do pytania autora wpisu. W większości przypadków (w tym również w okolicznościach o jakie zostało zadane pytanie) normalnie nad miastem można latać, jeśli nie ma żadnej dziwnej strefy i nie potrzeba na to żadnych zezwoleń nikogo. A Ty rzuciłaś na
  • Odpowiedz