Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Tylko nie zmuszaj mnie, jako zwykłego przechodnia, do szkodzenia sobie z samego faktu że muszę przez chwilę przebywać w twojej obecności.
#niepopularnaopinia #takaprawda
I piszę to jako osoba która rzuciła z powodzeniem lata temu.
Na zewnątrz czujesz w zasadzie raczej zapach ze śladowymi ilościami dymu, chyba że kilka osób pali pod wiatą przystankową w bezwietrzny dzień.
Jeśli mamy zakazać palenia "bo śmierdzi" to powinniśmy też zakazać pocenia się, jedzenia czosnku i jajek w przestrzeni publicznej, psów i kotów. A nawet perfum, zapach jest subiektywny, i mi
Po prostu palenie przeszkadza płatkom śniegu które boją się powiedzieć coś komuś obcemu xD
Jedyne dowody sa na to ze palenie w przestrzeni zamknietej, przez dluzszy czas, szkodzi innym. Na przyklad palenie w aucie lub w domu.
Te numery sa takie male w przestrzeniach zamknietych, ze jestem przekonany ze palacz na ulicy ma 0 szansy na zrobienie Tobie krzywdy.
Kobiety nikt nie tknie.
3/4 Polaków nie pali papierosów, więc kto tu jest płatkiem śniegu xD Prędzej śmierdziele.
Argument o zwracaniu uwagi kompletnie nie ma sensu w momencie kiedy smrodzenie nie jest zakazane.
@pan-bartolomeu-dias Nikt nie używa argumentu że śmierdzi jako powodu do zakazania tego. Jedynie używa się tego do wyśmiania smierdzieli.
@czlowiekzcegla @raphau @lentilek @Qiudo No i fajnie. Smog też mi się nie podoba. Co z tego? Ten post jest o palaczach, a wy stosujecie tu chwyt erystyczny aby odwrócić od tego uwagę xD
Tak samo możnaby powiedzieć, żeby zakazać chorym wychodzenia z domu, bo jeszcze kogoś zarażą.
To by w większości rozwiązało problem kontaktów ze śmierdzielami.
W USA widziałem zakazy palenia w odległości 12 stóp od budynku. Na Litwie na pewno jest zakaz palenia na balkonach. Przydałoby się u nas takie prawo.
Chetnie wesprę inicjatywę stworzenia takiego prawa.
Palą na zmianę wiec smród caly czas. Okna sie nie da otworzyć.
Normalnych ludzi się nie boję. Boję się zwracać uwagę patologii, bo może skończyć się w ten sposób:
https://e-grajewo.pl/wiadomosc,pobili-bo-zwrocil-im-uwage-ze-zaklocaja-cisze-nocna,48658.html
Pierwszy lepszy artykuł z tysięcy podobnych.