Aktywne Wpisy
precz_z_komunia +960
Mam lvl 40+ więc dla większości z Was jestem już staruszkiem. Obserwuję i pasjonuję się polityką od 25 lat. Chciałem Wam opowiedzieć trochę o tych wyborach w których właśnie braliśmy udział, o tym jak się pomyliłem co do młodych i podziękować Wam - stanęliście po stronie Polski, demokracji i Waszej przyszłości. Ale po kolei.
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Różnica wieku 19-33 jest waszym zdaniem ok czy przesada? 14 lat. Wg mnie dużo za dużo. Pytam bo znajomy umawia się z taką młodą siksą i mnie zastanawia co on chce tym osiągnąć. Dorosły chłop który powinien myśleć o założeniu rodziny raczej. I nie, nie jestem zazdrosna bo sama jestem w szczęśliwym związku ale dla mnie to trochę obrzydliwe i sporo stracił tym w moich oczach. Próbuję mu przemówić
Różnica wieku 19-33 jest waszym zdaniem ok czy przesada? 14 lat. Wg mnie dużo za dużo. Pytam bo znajomy umawia się z taką młodą siksą i mnie zastanawia co on chce tym osiągnąć. Dorosły chłop który powinien myśleć o założeniu rodziny raczej. I nie, nie jestem zazdrosna bo sama jestem w szczęśliwym związku ale dla mnie to trochę obrzydliwe i sporo stracił tym w moich oczach. Próbuję mu przemówić
#nieruchomosci #takaprawda
a teraz jest 11k za m2. jak ceny spadną o 50%, to i tak Ci co kupowali na końcu poprzedniej bessy nie stracą. a od 2019 roku masz sztuczne pompowanie zamożności: 500+ na każde dziecko, tani kredyt. to jest easy money, które zachęcało do zadłużania się
Jeśli nie opanujemy inflacji to może tak być, że za 10 lat na hasło 70m za bańkę tylko się ktoś uśmiechnie ;)
No niestety polityka sprawiał, że popyt przepchał podaż, do tego absurldane stopy, druk i inflacja no i mamy ;)
Jedyne dobre z tego są stopy, bo one trzymają nieruchy z gardło i je skutecznie dusza. Przecież gdyby skręcić stopy na 2% to mamy +15-20% w rok... A kto wie,
A w ogóle to jakby się urodzili kilkaset lat temu w Afryce, to by się cieszyli, że Pan ich batem nie bije i daje kąt do spania. A nie o mikrokawalerkach w centrum Warszawy marzyli. I to na kredyt.
@amstaf01: No i masz odpowiedź dlaczego ceny spadają ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeszcze nie tak dawno sporo ludzi miało zdolność w okolicach 1mln, więc kupowali bo sądzili, że ich stać.