Aktywne Wpisy
Dawul +55
Dlaczego wykopki zachowują się jakby było 20% bezrobocie, srodki z #kpo w 99% zostały przewalone (a pewnie zostały przewalone w jakimś 0,00001%)?
Ostatnio liczba narzekania w gorących przekroczyła jakiejkolwiek granice. Czekam na posty o głodujących dzieciach na ulicy oraz tym, że rodzice zniszczyli komuś życie, bo nie wysłali go 20 lat temu do prywatnej podstawówki, bo teraz to by było.
Ostatnio liczba narzekania w gorących przekroczyła jakiejkolwiek granice. Czekam na posty o głodujących dzieciach na ulicy oraz tym, że rodzice zniszczyli komuś życie, bo nie wysłali go 20 lat temu do prywatnej podstawówki, bo teraz to by było.
MYexodus +28
To co się dzieje na tym portalu w sprawie kpo to naprawdę tragedia, ile kłamstw i manipulacji wokół tego jest tutaj postowanych przebija masę krytyczną. Istota i zasady tego programu zostały totalnie wypaczone.
Jak wykopki się pieklą jakoby mielibyśmy spłacać to do końca naszych żyć to jest okropne kłamstwo. 25mld zł to jest dosłownie bezzwrotna dotacja, kolejne 35ml zł jest oprocentowane na mniej niż 1%. To są praktycznie darmowe pieniądze. Masa tego idzie
Jak wykopki się pieklą jakoby mielibyśmy spłacać to do końca naszych żyć to jest okropne kłamstwo. 25mld zł to jest dosłownie bezzwrotna dotacja, kolejne 35ml zł jest oprocentowane na mniej niż 1%. To są praktycznie darmowe pieniądze. Masa tego idzie

źródło: comment_1666544507PMEa5s8dzUPQ6A31ktIdL2.jpg
PobierzJa już odmówiłem 2x, bo co to za chrzestny, jak nie wychowuje w wierze chrześniaka, bo sam jest niewierzący.
No ale nie wiem czy proszący skumali, skoro sami nie chodzą do kościoła, no ale ochrzcić trzeba, bo kto to widzioł.
źródło: comment_1666562084THP76XNf771oVC2EGOl7lL.gif
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
PS. Nie musisz robić apostazji, by powiedzieć rodzinie, że ja zrobiłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale to trzeba być trochę asertywnym.
A tak w ogóle to zawsze mnie to zastanawia, mamy 2022 rok, kto jeszcze chrzci dzieci i po co?
Nie wiem co sugerujesz, ale nie robiłem apostazji, bo;
1) jest to proces na warunkach kościoła a nie laickiego państwa
2) nie musiałem, bo zaraz po 18-stych urodzinach sam złożyłem wniosek w sekretariacie o wypisanie z religii, pomimo kłamliwych argumentów księdza, że wniosek ten musi zostać podpisany przez rodzica
No i jaki to ma związek z apostazja albo odmówieniem bycia chrzestnym?
@BielyVlk: Trik jest jeszcze prostszy.
Wystarczy odmówić. Można to dodatkowo uzasadnić
Myślisz, że na zakrystii sprawdzają zeszyt z religii jak przychodzisz?
Nie ma nic, oprócz życia zgodnie z wiarą - a to już interpretacja danej diecezji co najwyżej a nie ogólnoprzyjętych zasad KK.
No ale nie spodziewałem się wiele po kimś, kto zamiast powiedzenia NIE rodzinie wolałby przejść proces apostazji, żeby mieć wymówkę odmówienia bycia chrzestnym.
Właśnie tacy ludzie nimi zostają potem ( ͡° ͜ʖ ͡°)