@Glimpse0fTheFuture: Też mam wrażenie że te skrzydełka już nie smakują tak jak kiedyś, tłuste i bez smaku a frytkach nie wspomnę. Smakują jak z mikrofali blee
@Glimpse0fTheFuture: a tak serio, to tez miałem bardzo długą przerwę w jedzeniu z kfc. i niestety ale potwierdza sie wszystko, tłuszcz, sól, węglowodany - strzał dopaminowy. ostatnio jadłem i mam chęć znowu.
@Glimpse0fTheFuture: od dawna nie chodzę do tych syfnych restauracji typu KFC czy McDonald's, trzeba dużo zapłacić żeby się najeść a jedzenie jest takie sobie
@Glimpse0fTheFuture: Bierz kanapki w kfc, bardziej się najesz. W cenie 36zł to w dostawie masz 2x grandera i kubełek frytek (jest taki kupon). Trzeba wiedzieć co brać, wziąłeś dość kiepski zestaw. Ja z tych kurczaków to lubię tylko stripsy ale one cenowa są dość drogie pewnie, ale dla mnie są najsmaczniejsze, dużo mięsa i zero kości/chrząstek. Ogólnie jadam w kfc z raz/dwa razy w tygodniu, rewelacji nie ma, ale jest
@Vadzior: Zazwyczaj jadam w domu, sam poniekąd od niedawna staram się gotować nowe rzeczy, ale od czasu do czasu fajnie jest sobie usiąść i coś zjeść na mieście. Sam kfc drogi nie jest (chociaż też nie tani), ale za podobną kwotę wolę zjeść coś bardziej domowego, różne kotlety z surówkami, naleśniki, pizze itd.
@Glimpse0fTheFuture: no, w p---e drogo mają, za te samą cenę można zjeść burgera z normalnego lokalu. Ostatnio właśnie chciałem zamówić qurito grande ale doszedłem do wniosku że taniej wyjdzie mi zamówić z jakiegoś lokalu.
@Glimpse0fTheFuture: Spoczko. Ja jadam w sumie tylko na mieście, ale raczej bez kuchni typowo domowej/polskiej, a przynajmniej przez ostatnie kilka miesięcy. Wrzuć sobie granderka z kuponów, posmakuje Ci lepiej niż ten dzisiejszy zestaw. A zapłacisz 18zł (kupon na miejscu, grander + frytki).
@Glimpse0fTheFuture: regularnie jadam w KFC (głównie qurrito) i równiez zauważyłem spadek jakości. Gruba i twarda panierka często się zdarza, gorzej jest jak trafi się twarde mięso, jakby odgrzewane trzeci raz. Ale dużo zależy od miejsca, w stolicy i to w centrum trzy razy pod rząd dali mi kurczaka którego całego nie zjadłem, bo była twarda panierka no i mięso zdecydowanie nie było świeżo przygotowane.
tylko stripsy ale one cenowa są dość drogie pewnie, ale dla mnie są najsmaczniejsze,
@Vadzior: Jest kubełek za 10 zł - 5 stripesów i frytki. Jak na mój gust wystarczy na obiad, ewentualnie można sobie jeszcze od tego jabłko zjeść i jest git.
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Ogólnie jadam w kfc z raz/dwa razy w tygodniu, rewelacji nie ma, ale jest
@Glimpse0fTheFuture: no, w p---e drogo mają, za te samą cenę można zjeść burgera z normalnego lokalu. Ostatnio właśnie chciałem zamówić qurito grande ale doszedłem do wniosku że taniej wyjdzie mi zamówić z jakiegoś lokalu.
@Glimpse0fTheFuture: mmmm to jest właśnie najlepsze w Kfc. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Vadzior: Jest kubełek za 10 zł - 5 stripesów i frytki. Jak na mój gust wystarczy na obiad, ewentualnie można sobie jeszcze od tego jabłko zjeść i jest git.