Wpis z mikrobloga

• 0
@mwmichal A mnie przeraża że ludzie nie wiedzą jak wygląda rynek pracy. Aktualnie jest dużo pracy ale dla specjalistów którzy powinni być wykształceni w szkołach które przez lata niestety likwidowano.
Wystarczy się rozejrzeć dookoła Ile jest pracy do wykonania którą trzeba wykonać a niestety jest g---o warta
  • Odpowiedz
albo jestes kiepski

@Euphor: no tutaj niezbyt mogłem się twórczo rozwijać :d Baner żółty 'sprzedam działkę' słysząc od klientów że drogo wydać 150 zł - to nie to samo co jakieś złożone reklamy żabki.
Znaleźć taki drugi, niewymagający januszex za lepszą kasę to jak wygrać w totka.
Stronkę znam i przeglądam od lat tylko kilka ofert był warte wysłania cv.
  • Odpowiedz
nocna zmiana nie jest liczona ustawowo jako nocna zmiana

@Feeder: to tak nie działa, dodatek jest za godziny nocne, czyli 22-6, nikt nie pyta kiedy się zaczyna i kończy zmiana. Jakiekolwiek obcinanie tego dodatku jest nielegalne. Chyba, że chodzi Ci o to, że dotatek za tę pierwszą godzinę jest mniejszy?
  • Odpowiedz
@stuparevic: raz jak bylem na rozmowe poprzez posrednika to pani mowial ze wiecej niz najnizsza krajowa po czym podala stawke ponizej xD mowila ze dojazdy do pracy sa organizowane przez pracodawce ale z wyznaczonych punktów no i fajnie to akurat bylo spoko, po dodawala ze taka praca to wielka szansa bo przez 6 miesiecy pracuje a potem mam szanse na zatrudnienie besposrednio u pracodawcy ale tylko jak bym sie sprawdził,
  • Odpowiedz
@ciezki_przypadek: Wiem, że to śmiesznie zabrzmi, ale pracowałem w firmie, gdzie nie było narzędzi pracy. Tzn. było, ale jedno na wiele osób. Wielkie korpo, a nie stać było nawet na licencje do podstawowych narzędzi i pracownicy musieli sobie radzić partyzancko i szukać alternatyw (nie było piracenia).
  • Odpowiedz
@brednyk: w TkMaxx jak na rozmowie mi kobitka mówiła to podobnie - 15 min przerwa płatna, reszta bezpłatna; przy 8h pracy 15 min płatne i (nie pamiętam idealnie) 30 min albo 45 min bezpłatne
  • Odpowiedz