Aktywne Wpisy

NaNicTo +24
#slubodpierwszegowejrzenia Czy Katechetka to najbrzydsza uczestniczka do tej pory? Wygląda jak gargamel, ale konkurencja w postaci Czyngis chana i np. Kangurzycy jest dosc ostra. Co na to eksperci ?

mirko_anonim +1
✨️ Dziwne zachowanie żony po ślubie Ⓘ
Jestem pół roku po ślubie, chodziliśmy ze sobą 5 lat. Żona zaczyna robić jakieś dziwne podchody, generalnie nigdy nie interesowała się moimi finansami bo zawsze zarabiałem 4x tyle co ona i płaciłem za większość rzeczy. Wczoraj sobie kupiłem domek ogrodowy bo mamy dużą działkę a ja nie chcę trzymać szpejów dłużej w domu - po powrocie z pracy zauważyła moją instalację i zaczęło się xD a
Jestem pół roku po ślubie, chodziliśmy ze sobą 5 lat. Żona zaczyna robić jakieś dziwne podchody, generalnie nigdy nie interesowała się moimi finansami bo zawsze zarabiałem 4x tyle co ona i płaciłem za większość rzeczy. Wczoraj sobie kupiłem domek ogrodowy bo mamy dużą działkę a ja nie chcę trzymać szpejów dłużej w domu - po powrocie z pracy zauważyła moją instalację i zaczęło się xD a

Kilka miesięcy temu coś mi się rozryło z windowsem i musiałem go przeinstalować. Po reinstalacji straciłem wjazd do Archa (#pdk).
bardziej potrzebowałem windowsa ostatnio niż Linuxa, więc tak wyszło że przeleżało, no ale przydałoby mi się dostać teraz tam.
Jak odzyskać poprawnie bootowalne partycje (mam podłączone 4 dyski do stacjonarki w tym na osobnych mam windowsa i linuxa, m.2 jeżeli to ma znaczenie) tak żeby móc znowu normalnie na etapie uefi/biosu decydować do którego systemu chcę wjechać?
#itsupport #plzhelp
grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=esp --bootloader-id=GRUB