Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Jasik123: Turbo mało drożdży. Wychodzi spoko? Ciasto jest bardziej twarde, chlebowe czy raczej miękkie?

@visac: tu masz kalkulator ile drożdży powinno iść do pitcy przy danym czasie i temperaturze wyrastania. Trzeba tylko sobie kupić na allegro wagę jubilerską za parę złotych, żeby dobrze odmierzyć. Ja najczęściej daję wyrastanie 12h w temp. 20 stopni, a lodówka tyle co mi z harmonogramu wypadnie. 6h blok i 6h kulki. Włoskie mąki tipo 00
  • Odpowiedz
@Jasik123: Brawo Miras. Może nie tak ładna jak moje :) ale żarłbym. No i dodatki takie jak lubie.
A po czasach napletany wróciłem do zwykłych placków jak z pizzerii osiedlowej. 330C oliwa i ser jakiś polski. Też super. No i stoi jak pani Magda kazała. Pozdro
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wuwuzela1:
no elo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jest to Bosch MUM, jest kilka rodzai tego, musisz zobaczyć w internecie.
A szafkę sam zrobiłem ()
  • Odpowiedz